Banyo Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

Banyolar sürekli su ile teması olan ve bakterinin bol olduğu alanlardır. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın genellikle tam olarak temizlediğinizden emin olamazsınız. Bunun yanında nemden dolayı köşelerde oluşan küfler, fayans aralarındaki eski beyaz rengin artık griye dönmesi, aynanın sürekli su lekesi olması, bataryanın eski parlaklığını kaybetmesi gibi birçok nedenden dolayı temizlik artık sıkıntılı bir durum halini alır. Dolayısıyla banyo fayans temizliği profesyonelce ele alınması gereken bir konu haline gelir. Özellikle banyo fayans temizliği konusunda geliştirilen ürünler, banyo fayanslarınınız her zaman temiz ve parlak olmasının yanında yüzeylerde oluşan bakterilerin de önüne geçer.

Banyo fayans temizliği nasıl yapılır? sorusunun cevabını herkes gibi siz de merak ediyorsunuz. Güçlü etkin madde kullanılarak üretilen deterjan, sabun gibi ürünler fayans üzerindeki kirleri temizlerken kireç kalıntılarını da temizleyerek fayanslarınızın her zaman parlak olmasını sağlar. Özellikle ortak kullanım alanları arasında yer alan banyoların hijyeni olası bulaşmaların da önüne geçer. Fayans ıslak zeminlerde oldukça güvenli bir malzeme olmasının yanında temizliği de kolay olduğundan banyolar genellikle boydan boya fayans ile kaplıdır. Ayrıca lavabolar ve yerlerde de belirli oranlarda fayans kullanılır.

Yeni Nesil Fayans Temizleyicileri ile Tertemiz Banyolar

Banyoların fayans olması alanın temizliği için oldukça önemli bir avantajdır. Fayanslar yüzey olarak kolay temizlenebilen ve su geçirmeyen malzemelerden üretilmiştir. Dolayısıyla düzenli yapılan temizlik sonucu banyonuz her zaman temiz ve hijyenik kalır. Bu konuda uzun araştırmalar ve denemeler sonucu üretilen banyo deterjanları oldukça işinize yarar. Düz fayans zeminlerde temizlik biraz daha kolayken kabartmalı yüzeylerde kabarma aralarında kir olmamasına dikkat etmeniz önemlidir. Temizlik sırasında sünger, bez, diş fırçası gibi malzemelerden destek alabilirsiniz. Düzenli aralıklarla temizlik yapsanız bile bazı durumlarda kir yüzeye yapışır ve kurur. Bu gibi durumlarda da banyo fayans temizleyicisi uyguladıktan sonra bir süre beklemek ve sünger ve bez yardımıyla temizliğe devam edilmesi önerilir.

Düz yüzeyler temizlikte en kolay yüzeylerdir. Diğer yandan derzlerin temizliği, kir aralara tutunduğu ve derzler pütürlü malzemeler olduğundan kolay değildir.  Fayans ne kadar temiz olursa olsun derz yeteri kadar beyaz olmadığında yapılan temizlik kendini göstermez. Alana uygun kullanacağınız banyo temizlik ürünleri derz temizliğinde de kendini gösterir. Temizlik ürününü aralara uygulayarak bez ve sünger vasıtasıyla kirleri zeminden uzaklaştırmanız daha kolay olur. Ayrıca ekstra bir güç uygulamaya gerek bırakmayan ürünler sayesinde temizliği daha hızlı bitirebilir geri kalan zamanınızı daha keyifli aktivitelere ayırabilirsiniz.

Banyo Fayans Temizliği için Doğal İpuçları

Fayans temizlik ürünleri genellikle sağlığa zarar vermeyecek şekilde imal edilse de kullanım sırasında iş güvenliği kurallarına dikkat etmek önemlidir. Eldiven, maske gerektiği durumlarda ise iş güvenliği gözlüğü temizlik yaparken aynı zamanda kendi güvenliğinizi de almanız sağlayacaktır. Deterjan etkili bir temizleme yöntemi sunarken dilerseniz doğal ürünlerden de destek alabilirsiniz. Fayans temizlik malzemeleri arasına ekleyebileceğiniz doğal ürünler de vardır. Bu ürünleri aşağıdaki gibi sıralamakta fayda var.

Limon

Limon doğal bir ürün olsa da içeriğinde yer alan sitrik asit yüzeylerde ve aralarda biriken kir, küf ve bakterilerin yol edilmesine destek olurken deterjana yardımcı olarak kullanılabilecek bir doğal temizleyicidir. Su ile seyreltilerek kullanılan ürünün uygulaması sprey şişesinde daha kolay olacaktır.

Sirke

Sirke ile temizlik en sık başvuran temizlik yöntemlerinden biridir. Özellikle beyaz sirkedeki mucizeye inanamayacaksınız. İçeriğinde yer alan doğal asit fayanslardaki kir ve lekelerin temizliğinde etkilidir. Sirkeyi genellikle suyla karıştırarak kullanabileceğiniz gibi inatçı kir ve lekelerde saf sirkeyi de kullanabilirsiniz.

Karbonat

Karbonat da ev temizliğinde tercih edilen doğal ürünlerden biridir. Özellikle sirke ile birlikte kullanıldığında istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Banyo fayans arası temizliği konusunda uzman bir ikili olarak bilinen karbonat sirke ikilisi limon ile bir araya geldiğinde ise sonuç inanılmazdır. Fayans aralarına bu karışımı uyguladıktan sonra bir süre beklettikten sonra fırçalayarak kir ve küfleri alandan uzaklaştırabilirsiniz.

Banyo Fayanslarınızı Artık Dert Etmeyin!

Banyo fayansı olarak düz beyaz fayanslar seçilebildiği gibi renkli ve kabartmalı fayanslar da sıklıkla tercih edilir. Özellikle renkli fayansların temizlik sonrasında solması en büyük endişedir. Sizin de bu tarz fayansınız varsa uygun fayans temizleyici deterjan çeşitleri fayanslarınıza zarar vermeden temizlemenize olanak sağlar. Banyo fayans temizliğinde önemli olan konulardan biri de düzenli aralıklarla yapılmasıdır. Aksi halde biriken kirlerin çıkması için ekstra çaba harcamanız gerekebilir. Banyo fayans temizliği deterjan türevleriyle daha kolay olsa da doğal yöntemleri de kullanarak istediğiniz görüntüyü elde etmeyi deneyebilirsiniz. Bazen deterjan kadar hızlı sonuç vermese de sirke, limon ve karbonat karışımındaki mucizeyi deneyebilirsiniz.

Temizliğin verdiği ferahlığı her insana iyi hissettirir. Sadece doğru ürünlerin doğru yerde kullanılması ve kullanım talimatına uygun kullanılması olası sağlık riskinin önüne geçer. Temizlik sırasında yalnız değilsiniz! Deterjan ya da doğal ürünleri sprey ile kirli yüzeye uyguladıktan ve temizlik bezi ve süngeri, banyo fayans temizleme fırçası vasıtasıyla temizledikten sonra durulayarak istediğiniz temizliğe ulaşabilirsiniz. Yeni nesil temizlik ürünleri uygulandıkları yüzeye hızlıca nüfuz ederken kiri yumuşatarak temizliği kolay hale getirir. Sık sık temizlenmesi gereken banyo fayansları için bu önemli bir avantajdır. Böylece banyo fayans temizliği için uzun vakit harcamanız gerekmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir