Yaşam Alanlarınıza Yeni Yıl Dokunuşu: Yastık ve Kırlentler

Şık bir koltuk ya da kanepenin üzerine sıralanan yastık ve kırlentler yaşam alanlarınıza hareket katar. Fermuarlı ve çıkarıp takılabilir olarak tasarlanan kırlentler esnek kullanım sağlarken dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Yeni yıla girerken yeni yıl renklerinden tercih edeceğiniz yastık çeşitleri evinizin dekorasyonunu tamamlar; kırmızı, yeşil ve beyazın muhteşem uyumu ortama farklı bir hava katar. Bunun yanında tamamlayıcı aksesuarlar ve dekoratif malzemelerle yaşam alanınız tam bir kutlama alanına dönüşür. Farklı renkleri tercih etmek isterseniz koltuk renginiz ve koltuk deseninize göre desenli ya da sade renkleri de tercih edebilirsiniz.

Noel Baba, ren geyiği, çam ağacı, kar taneleri gibi detaylar yeni seneyi karşılarken aklınızın bir köşesinde olan detaylardır. Süslemeye kapınızdan başlamak isterseniz küçük kozalaklar ve çam ağacı parçalarından oluşan şık bir süslemeyle misafirlerinizi karşıladıktan sonra yılbaşı konseptinin evinizin her alanında hissedilmesini istersiniz. Büyük mobilyalarda çok fazla değişiklik yapamasanız da kırlent takımları ile yapacağınız ufak dokunuşlar ortamın havasını birden değiştirir.

Yaratıcı Yeni Yıl Figürleriyle Yastık ve Kırlent Modelleri

Koltuk ya da kanepelerde kullanılan yastık ve kırlent modelleri genellikle dekoratif amaçlı kullanılır. Koltuğun renk ve dokusuna uyum sağlarken bir yandan da duvar ve perde rengi gibi genel havaya da uyum sağlaması beklenir. Evinizde mutlaka ya koltukta ya da kanepede kırlent veya yastık kullanırsınız. Kendi zevkinize göre edindiğiniz yastıkların oturma odanıza ya da salonunuza verdiği havayı düşünün. Sıcak bir görüntü verir değil mi? Kırlent ve yastıklarınızı yılbaşı konseptine dahil etmeye ne dersiniz? Birbirinden şık kırlent ve yastık modelleri ile dilediğiniz yılbaşı konseptini yaratabileceğiniz gibi mevcut kırlentleriniz üzerine geçireceğiniz yeni yıl figürlü kırlent kılıflarıyla da evinizi kutlama için hazır hale getirebilirsiniz.

Koltuğunuzun modeline göre klasik ya da modern tarz kırlent ve yastık formlarını seçebileceğiniz gibi kumaşın parlak ya da mat olmasına, renklerin pastel ya da canlı olmasına, ürünün fermuarlı ya da geçmeli olmasına kadar birçok konuda seçim yapma imkanına sahipsiniz. Elinizde olması gereken tek bilgi kırlent ölçüleri ne olmalı bilgisi. Daha küçük kırlentleri bir araya getirerek koltuğun farklı yerlerine yerleştirebileceğiniz gibi daha geniş formları da tercih edebilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış. Küçük kare yastıklar bir seçenek olabileceği gibi silindir ve dikdörtgen formlar da dekorasyonunuza uygun boyut ve rengi seçtiğinizde oldukça şık durur.

5 Adımda Yastık ve Kırlent Kullanımı

Genellikle yaz ve kış dekorasyonu farklıdır. Yazın daha canlı renkler kullanılırken kışın daha pastel renkler tercih edilir. Bunun yanında dokular da değişir. Yeni yıl yastıkları ise yeni seneyi karşılamak için tasarlanmış özel formlardır. Siz de yılbaşı renklerini kullanarak bir yılbaşı konsepti yaratabilir ya da farklı renklerle yeni yıl dekorasyonuna uyum sağlayacak bir dekor yaratabilirsiniz. Nasıl olduğunu merak mı ediyorsunuz? Hem yılbaşında hem de diğer günlerde kullanacağınız yastık önerileri şu şekilde sıralanabilir.

  • Kare formda yastık kullanmak isterseniz renk uyumuna özen gösterin aksi halde sıkıcı bir hava yaratma olasılığınız var.
  • Berjerde tek kırlent ya da yastık kullanabilirsiniz. Bunun yanında büyük koltuklarda farklı yastık formlarını bir arada kullanarak etkileyici bir şıklık yakalayabilirsiniz.
  • Bel yastıkları beli desteklediği için genellikle konfor için tercih edilir. Siz fonksiyonel bu ürünün şık bir dekoratif obje olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için renk ve doku uyumuna özen göstermeniz yeterli.
  • Yastıkların dolgusunun dekorasyonuna göre tercih edebilirsiniz. Çok doldurulmuş bir yastık ya da kırlent formuyla şık bir dekorasyon yakalayabileceğiniz gibi daha az dolgusu olan formlarıyla daha salaş bir dekorasyon yaratabilirsiniz.
  • Renkli ve keyifli bir yılbaşı düzenlemesini yastık ve kırlentleri farklı kullanarak yakalayabilirsiniz. Asimetrik düzenlemeler, farklı yastık modellerinin bir arada kullanımı, kontrast renk kullanımı gibi alternatifleri düşünebilirsiniz.

Yastık ve Kırlent Düzeninizle Yeni Yılda Akıllarda Kalın!

Yastık ve kırlent kullanımı zamansız bir moda anlayışının ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Her dönem kullanımına rastlanır. Zamanla renkler ve modeller değişse, daha yaratıcı formları ortaya çıksa da insanların dekorasyonlarında yastık ve kırlent kullanmaya devam edeceğini söylemek yanlış olmaz. Yeni yıl kırlent de yeni yıl konseptine yastık ve kırlentleri ekleme anlamına gelir. Ortam süslemesi, sofra düzeni, yılbaşı ağacı ve aksesuarların yanında konsepte uyacak diğer parçalar yastık ve kırlentlerdir. Taşınabilir ve kılıfının değişebilir olması bütçeye uygun etkileyici bir yeni yıl dekorasyonu elde etmeyi kolaylaştırır. Yastık fiyatları boyutuna, seçilen kumaşa ve dolgusuna göre değişse de sizi mutlu edecek formunu mutlaka bulursunuz. Tek yapmanız gereken kaç adet, hangi boyutta ve hangi renkte olacağına karar vermeniz.

Yeni bir yılı karşılarken heyecanlı bir hazırlığın haftalar öncesinden başlar. Kimler davet edilecek? Mönü ne olacak? Nasıl bir sofra düzeni olacak? Yılbaşı ağacı süslemesi, aksesuar seçimi derken tüm hazırlıklar tamamlanır. Süslemeler de yapıldıktan sonra son bir dokunuşa ihtiyaç vardır. O da yastık ve kırlentlerin bu eğlenceye dahil edilmesi… Eğlenceli figürler, farklı boyutta ve renkteki yastıklarla yaşam alanında tam bir bütünlük oluşturmayı başarırsınız. Artık kutlamaya ve misafir ağırlamaya hazırsınız. Kırmızı beyaz bir ren geyiği kırlenti ya da Noel Baba figürlü bir kırlent takımıyla yaşam alanlarınızla da yeni bir seneye hazır olduğunuzun mesajını verirsiniz. Seçtiğiniz kırlent fiyatları da bütçenizi aşmamışsa artık yeni yıl için dileklerinizi dilemeye hazırsınız demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir