Yeni Yıl Ruhunu Evinize Taşıyacak 10 Dekorasyon Önerisi

Yeni bir yıla girerken bazen eskiden gelen ne varsa geride bırakmak istersiniz. Duygusal yükleri geride bırakmak istemenin yanında yaşam alanlarınızda da yapmak istediğiniz değişiklikler olur. Ruhunuza iyi gelecek değişiklikler için bütçeye ihtiyacınız olduğu kesin. Bununla birlikte her bütçeye uygun yeni yıl dekorasyon fikirleri size yol gösterebilir. Sadece nereden başlamak istediğinize karar verin. En çok vakit geçirdiğiniz yaşam alanlarınızdan başlamaya ne dersiniz?

Yeni yıl dekorasyonu deyince akla karı çağrıştıran beyaz ve şans getirdiğine inanılan kırmızının yanında yeşil gelir. Çam ağacı yeşilken Noel Baba kırmızı ve beyazdır mesela. Kutlama günü için bu renkler ortama sıcak bir hava katsa da zevkinize ve tarzınıza uygun farklı renk ve dokuları kullanmak istersiniz. Yeni bir yılın yeni başlangıçlara gebe olduğu aşikar. Neden yeni yıla saatler kala, ilk selamı yaşam alanlarınızda yapacağınız değişiklikle vermeyesiniz? Önceliğiniz şıklığın yanında gösterişli olduğu kadar zarif dekorasyonlar mı? Birbirinden yaratıcı yeni yıl dekorasyon fikirleri ve yeni nesil yeni yıl dekorasyon ürünleri neler merak mı ediyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz.

Yeni Senede Yeni Dekore Edilmiş Yaşam Alanları

Dekorasyonu sadece gelen seneyi karşılarken keyifli bir ortam yaratmak için yapabileceğiniz gibi yeni mobilya takımları da iyi bir fikir olabilir. Belki de çok uzun seneler kahrınızı çeken koltuk takımınızı ya da yemek odanızı çok beğendiğiniz bir mobilyayla değiştirmek isteyebilirsiniz. Bahçeli bir eviniz varsa pratik ve kullanışlı bahçe sandalyeleri, çocuğunuz varsa kış bahçeniz için bir bahçe salıncağı yeni bir yıla girerken iyi bir fikir olabilir. Diğer yandan evinize sıcaklık katacak el dokuması yün bir patchwork puf, salonunuzu bir köşesinde şık durabilir. Ayrıca yatak da olabilen kanepeler ve koltuk takımları spor formu ve konforuyla evinize farklı bir hava getirir. Ev tekstili ürünleri kategorisinde yer alan birbirinden şık koltuk şalları ise koltuklarınıza country tarzının zarafetini taşır.

Ev yaşam oturma grupları içinde tarzınıza uyan bir modeli mutlaka bulabileceğiniz gibi dekorasyonu tamamlayan dekoratif ürünleri de yılbaşına girmeden seçmenizde fayda var. Böylece şık bir salonda vereceğiniz yılbaşı davetinde ikramlarınızın yanında ev dekorasyonunuz da çok konuşulacaktır.  Diğer yandan yeni yıl eşyaları arasında ilk sıralarda yer alan ancak genellikle çok da önemsenmeyen mutfak gereçleri mutfakta geçen süreyi minimize ederek misafirlerinize harika sofralar hazırlamanızda destek olurken yeni nesil aydınlatma aksesuarları da sunduğu ışık şöleniyle yılbaşına yakışır bir davet vermenize vesile olur.

Yeni Yılı Karşılamak için 10 Eğlenceli Dekorasyon Fikri

Yeni bir şey her zaman heyecan verir. Yeni bir seneye bazen yeni bir yaşın alındığı doğum günü heyecanı eşlik eder, bazen alınan hediyeler bazen ise sevdiklerinizle bir arada olma heyecanı. Her durumda yeni yıla bir heyecan silsilesi halinde girilir. Yeni yıl eşyaları ise genellikle bu heyecana ortak olan yaşam alanları dekorasyonlarıdır. Dekorasyon fikirleri zevke ve tarza göre değişse de yeni yılda heyecanınıza ortak olabilecek 10 dekorasyon fikri şöyle sıralanabilir.

  • Dışardan da göründüğünde içerdeki neşeyi yansıtacak ev aydınlatma dekorasyonları,
  • Camlara kar spreyiyle yapılacak süslemeler,
  • Evinizin kapısına asabileceğiniz el yapımı bir kapı süsü,
  • Yeni yıl objeleriyle süslenmiş bir yılbaşı ağacı,
  • Yemek masasına koyacağınız doğal bol çam ağacı parçası içeren kış çiçekleri,
  • Yılbaşının olmazsa olmazı, evde kendisine mutlaka yer ayrılması gereken kokina çiçeği,
  • Yılbaşı ağacının altına konulacak hediyeler için tasarlanmış şık bir sandık,
  • Şömine varsa şöminenin üzerine yerleştirilen yılbaşı süsleri ya da televizyonda bir şömine görseli,
  • Yemek masasında yılbaşını anımsatan peçeteler,
  • Geceyi keyifli hale getirecek birbirinden yaratıcı yılbaşı aksesuarları,

Tüm bunların bir arada olduğu ortamı hayal edin. Ne hissettiniz? En çok hangi detay sizi heyecanlandırdı? Öyleyse yeni yıl oda dekorasyonu yapmaya ilk ondan başlamaya ne dersiniz?

Heyecanınız Yeni Yıldan Sonra da Devam Etsin!

Öncesi tatlı bir koşuşturma, gecesi keyifli bir eğlence ile geçerken yeni yılın sonrasında da heyecan devam eder. Özellikle evinizde kalıcı bir değişiklik yaptıysanız yeni yıl süslerini bir sonraki senede kullanılmak üzere topladığınızda geride yeni aldığınız eşyaların heyecanı kalır. Bu heyecanınıza ortak olan Ev tekstili markaları yeni nesil tasarımların hakim olduğu kumaş görsellerini kullanıcılarıyla buluştururken ürünlerin fonksiyonel ve kullanıcı dostu olmasına da dikkat eder. Kolay silinebilir kumaşlar, çizmeyen ayaklar, az yer kaplayan köşe takımları derken aslında yeni yılda yaşam alanlarınızda yaptığınız değişikliklerin karşılığı kendinize kalacak fazla zamandır. Mobilyanın hem keyifli bir ortam yaratması hem de kullanışlı ve konforlu olması en çok istediğiniz şey değil mi? Öyleyse kendinizi bu zevkten mahrum etmeyin.

Ev yaşam ürünleri, yaşam alanlarına yaşanmışlık hissi yaratan yegâne ürünler arasında yer alır. Koltuğunuzun renginden duvara astığını tabloya kadar kullandığınız her ürün tarzınız hakkında ipucu verir. Siz de tarzınıza uygun mobilyalar ve dekorasyon parçalarıyla evinizi dekore edebilir, keyifli yaşam alanları yaratabilirsiniz. Bunun için de yeni yılı bekliyor olabilirsiniz ki çok doğal. Yeni bir yıl yeni mobilyalar, yeni başlangıçlar demek.  Eskinin kapısının kapandığı, taze bir sayfanın açıldığı yeni senede ev aydınlatma ürünleri de tabi ki dekorasyonun önemli parçalarındandır. Genellikle mobilyalarınıza uyacak aydınlatma ürünü tercih edersiniz. Bunun yanında farklı parçalarla da bir tarz yaratmak mümkündür. Kendi zevkinize ve dekorasyonunuza göre seçeceğiniz mobilya ve aksesuarlarla yeni seneyi tamamlarken bir sonraki yıla da hazırsınız artık!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir