Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli konusunda, öncelikle sağlığımızı göz önünde bulundurarak hareket etmek akıllıca bir davranış olur. Bahar aylarının yaklaşması ile beraber yaz aylarının vazgeçilmezi olan güneş gözlüğü almanın vakti zamanı geliyor. Güneş gözlüğü seçimi için iyi ve sağlıklı seçim yapabilmek adına kaliteli cam kullanan markalara yönelmelisiniz. Alacağınız güneş gözlüğünün camı, gözünüzü yormamalı, güneşin zararlı ışınlarından korumalıdır. Şayet alacağınız güneş gözlüğünün rengi iki renkli olarak tercih ediyorsanız camının üst kısmı koyu, alt kısmı açık tonda olmalıdır. Renklerin geçişi yumuşak olanlardan tercih edilmelidir. 

Atmosferdeki ozon tabakasının delinmesi çok tehlikeli boyutlarda UV ışınları dünyayı ve canlıları etkilemektedir. Güneş gözlüğü takmak günümüzde sadece estetik bir görüntü için değil, göz sağlığınız için de önemli bir ihtiyaç haline gelmiş durumdadır. Gözlüksüz bir şekilde güneş ışınlarına gözlerinizi maruz bırakmak çok ciddi göz hastalıklarına sebep olmaktadır. Erkek ve kadın güneş gözlüğü seçimlerinde göz sağlığınız açısından aynı özelliklere dikkat etmelisiniz.

Aldığınız gözlüğün camlarında UV filtresinin olmasına dikkat ediniz. Üzerinde mor ötesi ışınları kestiği ile ilgili tescili olması ve Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış sertifikaya sahip olması gözlerinizin sağlıklı olması açısından hayati önem taşımaktadır. Gözlük cam renklerinin her birinin kendine göre görevi vardır. Araba kullanacaksanız ışığı süzen iki renk olan gri ve kahverengi tercih etmelisiniz. Spor yaparken de kullanacağınız ,maçları izlerken de rahatça kullanabileceğiniz mavi ve yeşil camlı gözlükler ideal olacaktır.

Kadın Güneş Gözlüğü Modelleri

Kadın güneş gözlüğü modelleri günümüzde sınırsız çeşitlilikte estetiğe önem verilerek çok değişik çeşitlilikte üretilmektedir. Kıyafetlerinize uygun kombinler yaparak şıklığınızı göz sağlığınız ile tamamlayabilirsiniz. Güneşten gelen zararlı ışınlar insan gözlerinin asla algılayamayacağı çok yüksek miktarlarda ultraviyole radyasyonu yayar. Bu nedenle de alacağınız gözlüğün cam yapısı bu tehlikeli ultraviyole ışınlarını bloke etme özelliğine sahip olmalıdır.

 Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini maddeler halinde okuyabilirsiniz:

  • Gözleriniz için numaralı gözlükleriniz var ise veya lens kullanıyorsanız, güneş gözlüğüne yönelmeden önce muhakkak doktorunuza sormalısınız.
  • Gözlüklerin sapları, kulağınızın arkasını sıkmamalı, aksi takdirde kısa süre sonra gözlüğünü takmak canınızı yakabilir.
  • Tercih ettiğiniz gözlük, yüzünüze tam oturmalı, yanlardan ışık almamalıdır. Kolayca hareket etmiyorsa o gözlük doğru seçimdir ve yüzünüze tam olarak oturmuştur.
  • Ten rengi olarak beyaz tenli iseniz, açık gül rengi gibi açık renkli çok ağır olmayan hafif çerçeveleri seçmelisiniz
  • Yeşil, mavi gibi koyu renkler ise yüzü soluk oldukça cansız gösterecektir. 
  • Ten renginiz koyu ise, altın gümüş,  şeffaf renkli olan çerçeveleri tercih etmelisiniz.
  • Gözlüklerinizi başınıza taç takar şeklinde kullanmak gözlük saplarınızın gevşemesine sebep olur.
  • Gözlüklerinizin camlarının uzun yıllar bozulmadan durması için camlarını özel bezi ile temizleyiniz.
  • Göz sağlığınız için piyasadaki sahte ucuz camlı gözlüklerden kesinlikle uzak durunuz.
  • Ağırlığını burun üzerine vermeyen ve rahatsız etmeyen hafif gözlükler daima revaçta olmaktadır.

Kadın güneş gözlüğü seçerken yüz hatlarınıza güzel ve rahat biçimde oturan bir gözlük seçilmelidir. Güneş gözlüğünün buruna oturuş biçimi, yanaklarınıza değmemesi, kaşınızın hizasında olması çok önemlidir. Tüm bu özellikler mutlaka dikkat etmeniz gereken ayrıntılardır.

Kadın Güneş Gözlüğü Fiyatları

Kadın güneş gözlüğü fiyatları elbette kalitesine, özelliklerine göre değişim gösterecektir. Gözlük almak için, zaman zaman yapılan kampanya ve fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Çeşitlerine göre de fiyat tablosu çıkartılabilmektedir. Göz sağlığınız açısından ucuz olmasından kaçınarak yine de bütçenizi sarsmayacak bir fiyat aralığını tercih etmelisiniz.

Güneş gözlüklerinde fiyatlara en düşükten en yüksek fiyatlılara göre bakılacak olursa çok farklı fiyat aralıklarına rastlanır. Çerçeve yapısı, camı ve hammaddesi her yönden fiyatı etkileyen özellikler arasındadır. Kadın güneş gözlüğü fiyatları; o gözlüğün yapılmasında tercih edilen malzemelere, şekline, biçimine, kullanım amacına ve tasarımına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca daha değerli özelliklerden olan güneş ışınlarının gelmesini etkileyen UV filtrelerinin önleme etkisinin gücü de fiyatların artmasında değişmesinde oldukça büyük bir etkisi olmaktadır. Çerçeve şekilleri de fiyatlara yansıyabilir. Çok değişik modeller ve çeşitlilik gösteren bayan gözlük modelleri arasında hemen hemen herkesin beğenisini kazanan kadın güneş gözlüğü oval olanlardır.

Kadın Güneş Gözlüğü Çeşitleri

Kadın güneş gözlüğü çeşitleri günümüzde çok fazla değişik, ilginç ve çeşitlilik olarak gerçekten çok fazla seçeneklerle doludur. Aslında gözlük şekli seçimi vitrinde görüp hemen almamızla olacak bir seçimden çok yüz şeklinize göre tercih edilmelidir. Dikdörtgen kadın güneş gözlüğü daima modası geçmeyen bir tarzdır fakat yüz tipinizi göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Yuvarlak yüz şekliniz varsa yüzünüzün olduğundan daha dar görünmesini sağlamak amacı ile bu tarz yani kare ya da dikdörtgen formdaki gözlüklerini daha ideal bir tercih olduğunu belirtmek gerekir.  

Diğer birçok tercih edilen gözlük tipi ise, kadın güneş gözlüğü polarize camlı olanlardır. Polarize camların özelliklerinin başında ışık yansımalarını çok iyi bir şekilde engelleyebilmesi gelmektedir. Gözleri kamaştırarak rahatsız eden tüm ışınları engelleyebilmektedir. Örneğin: karlı yollara, çok parlak zeminlerde, fazla beyaz zemin ve ortamlarda şiddetli yansımaları yok edici veya en aza indirgemesi ile öne çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir