Kamp Malzeme Listenizde Yer Alması Gereken 10 Ürün

Kamp malzeme listenizde mutlaka kamp için gerekli her şey olmalı ve gereksiz hiçbir malzeme de olmamalıdır. Kamp yapmak çoğu sporsever insanlar için vazgeçilmezdir. Sadece sporla iç içe yaşayanların değil, sporla çok da fazla ilgisi olmayan kişilerin dahi severek ve heyecan ile yaptıkları serüvenli ve vazgeçilmez bir doğa sporudur. Keyifli ve yol arkadaşlarınızla ömür boyu unutamayacağınız anılarınızın olduğu bir aktivitedir.

Doğa her zaman gerçek evimiz olmuştur. Kamp ise sosyalleşmeye olan faydalarının yanı sıra insan ruhuna ve bedenine faydalarının bilimsel araştırmalarla kanıtlandığı bir faaliyettir. Toprağa olan yakın teması ve iç içe olması belki de tüm ömrü boyunca yaşadığı streslerden arınma gücü vermektedir.

Kamp yapmanın gerçek manada faydalı olması için neye gerek vardır diye sorarsak elbette ki tam teçhizat kamp malzemeleri ile kampa gitmeniz diye bir cevap verilecektir. Bunu sağlayamazsanız o kamp tamamen gerginlik dolu bir yolculuk olarak kalabilir

Kamp Malzemeleri

Kamp malzemeleri konusunda malzeme listenizde olması gereken 10 kamp ekipmanını şu şekilde sıralanabilir:

  1. Çadır
  2. Uyku tulumu
  3. Kamp ocağı
  4. Multi-tool çakı
  5. Şarjlı kafa feneri
  6. Katlanabilir kamp sandalyesi ve masası
  7. İlk yardım çantası
  8. Mat
  9. Outdoor giysi ve ayakkabı
  10. Su geçirmez çanta

Kamp için Gerekli Malzemeler

Kamp Çadırı:

Kamp çadırı elbette ki listenizin ilk maddesidir. Mutlaka gereken malzemenizdir, gideceğiniz yol arkadaşları kaç kişi ise o kadar sayıda insan alabilecek kapasitede olmalıdır. Ayrıca diğer nemli bir noktası da dört mevsime uygun çadır olmasının gerekli oluşudur. Su geçirmez bir çadır seçmelisiniz. İç tarafının polyester kumaş olması çadır içerisindeki hava sıcaklığını koruması demektir. En mühim özelliklerden biri de sinekliktir, çadır içerisine sinek, böcek ve her türlü haşerenin girmesini engeller. 

Uyku Tulumu:

Uyku tulumu kampa gittiğiniz her yaz kış dönemi fark etmeksizin olması gereken bir malzemedir. Hava derecelerine uygun uyku tulumları vardır. Kaliteli olması yararınıza olacaktır özellikle de Anatomik gövde yapısı, silikonize izoterm dolgulu, sırt çantası için özel sıkıştırma kemerli olanları seçmenizde fayda vardır. seçerken boyunuza uygun olanını seçtiğinizden emin olunuz.     

Kamp Ocağı:

Kamp ocağı olmadan, profesyonel bir kampçı gibi filmlerdeki kamp ortamına kapılıp kamp ateşi yakmamalısınız. Yanınızda muhakkak kolay taşınabilir bir kamp ocağı olmalıdır. Kamp malzemeleri her yönden önem taşımaktadır. Yanınıza kamp ocağının pişirebileceği yiyecekleri almak da çok büyük önem taşır. 

Multi Tool Çakı:

Multi tool çakı size zor doğa şartlarındaki en pratik ve kolay yardımcı olarak yanınızda her daim bulunması gereken bir yardımcı malzemedir. Çok işlevsel olması ile; konserve açacağı, pense, testere görevi görecektir. 16 ve 20 fonksiyonlu çakılar işinizi görecektir.

Şarjlı Kafa Feneri:

Şarjlı kafa fenerleri, oldukça güçlü aydınlatma fonksiyonları ile gece çok daha rahat hareket etmenizi sağlar. LED aydınlatmalı olanlarını tercih etmelisiniz. LED olanlar görüş alanınızı netleştirir daha fazla uzun ömürlü olurlar. Kolay şarj edilebilir olanları bataryası dayanıklı uzun ömürlü olanları seçerek almalısınız. Kamp malzemeleri mağazasını gezerek en uygun olanını seçmelisiniz.

Katlanabilir Kamp Sandalyesi ve Masası:

Katlanabilir kamp sandalyesi ve masası harika doğa manzarası olan bir kamp alanında gerekli olan ekipmanların en değerlilerindendir. Fakat bunları yanınızda taşımanız gerekiyorsa 1 kilonun altında olan sandalyeleri satın almalısınız. Bunun yanı sıra da oldukça dayanıklı olmalıdır. Zorlu yollarda dağlık engebe olan alanlarda sandalyelerde kırılma olabilir. 

İlk Yardım Çantası:

İlk Yardım Çantası insan hayatının her alanında işte evde mutlaka lazım olan en değerli malzemelerden biridir. Kamp alanlarında da elbette olması gereken en önemli malzemedir. Daima hayati önem taşır. Herhangi bir kaza anında, yardım ekibi gelinceye dek en büyük yardımcınız ilk yardım çantası olacaktır.

Mat:

Mat zemin üzerine serilen vücudumuzun zeminle temas etmesine engel olacak bir ihtiyaçtır. Mat, soğuk zeminin sizi rahatsız etmesine engel olarak sağlık içinde bir kamp süresi geçirmenize yardımcı olacaktır. Özellikle kamp hazırlığı yapıyorken kamp malzemeleri listesi içinde çok önemli bir yeri olan matı listenize almayı unutmamalısınız. Özellikle 4 mevsim termal konfor ve uyku konforu sağlayan matların tercih etmelisiniz. 

Outdoor Giysi ile Ayakkabı:

Outdoor giysi ile ayakkabı doğa için en uygun giyim ürünleridir. Outdoor ürünler, performansınızı artırmanın yanında uygunsuz hava koşullarıyla da baş etmenize yardım eder. İyi bir outdoor giyim ürünü nefes alabilir, anti bakteriyel, rüzgâr ve suya dayanıklı olmalıdır. Vücudunuzu sıkmayan yumuşakça saran esneyen kumaşlar tercih etmelisiniz.

Outdoor ayakkabılar sadece kamplarda değil normal şehir hayatınızda da kullanılır. En kaygan engebeli yani zorlu arazilerde bile oluşabilecek en büyük tehlike ayak kayması olmaktadır. Özellikle kamp gereçleri alırken altı kaymaz olmasına bir de dayanıklı ve su geçirmez olmasına çok dikkat ediniz.

Su Geçirmez Çanta:

Su Geçirmez çantanın dirençli olması önem arz etmektedir. Olası bir şanssızlık durumunda mesela yırtılma gibi kopmalar gibi çantanızdaki bütün malzemenin düşüp mahvolması demektir. Kamp yapmanıza ve ağız tadınızın kaçmasına sebep olacak her türlü riske karşı sağlam bir çanta seçilmelidir. İskelet kas sistemine uygun bir çanta için kamp malzemeleri markalarını takip ederek en iyisini ortopedik ve taşıması kolay olanları tercih edebilirsiniz. Doğa içinde temas edilecek en fazla şey su olacağından suya dayanıklı çantaları almanız önerilir. Tüm bunların yanı sıra da kamp için yanınıza alacağınız bütün ürünler, kamp yeriniz, kampta kalacağınız süre miktarını iyi hesaplayıp ona göre bir büyüklükte çanta seçmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir