Çelik Termos Satın Almaya Karar mı Verdiniz?

Çelik termos, içindeki sıvıyı en sağlıklı bir şekilde, doğal olarak ısı almasını veya kaybetmesini önleyen muhteşem bir eşyadır. Çelik termos sıcak veya soğuk sıvıları kolayca muhafaza etmenizi ve taşımınıza sağlayan sağlıklı bir üründür. Sir James Dawer tarafından 1982 yılında keşfedildiği günden beri en çok tercih edilen ürün olarak karışımıza çıkar. Çelik termoslar ilk kez ortaya çıktığı günden beri İskoçya dan dünyaya yayılmış çift duvarlı bir kap türüdür.

Üretim esnasında iki duvar arasındaki havanın vakum ile çekilerek ısı yalıtımı yapması sağlanır. Çelik termos günümüz de sıklıkla tercih edilen taşıması kolay pratik ürünlerdir. Vakumlanmış hava doğal bir ısı yalıtımı sağladığı için içerisine koyduğunuz sıcak su, çay, kahve gibi içeceklerin ısı kaybetmesini gün boyu önler.

Çelik termos, üretim esnasında paslanmaz çelikten üretildiği için oldukça dayanıklı ve sağlam yapılı ürünlerdir. Gün boyu kahvenizi sıcak tutabildiği gibi içerisine koyacağınız soğuk içeklerinden belirli bir süre soğuk kalmasını sağlayabilirsiniz. Genellikle kamplarda kullanılacağı gibi uzun yolculuklar arasında çay tiryakilerin de kullandıkları bir üründür.

Fikir verecek Çelik Termos Fikirleri

Çelik termoslar, yapıldığı malzemeden içerisine ne konulacağına kadar farklı türlerde üretilir. Çelik termos türleri ise dört gruba ayrılır. Bu dört grup ise içine konulacak ürünlerin cinsine ve taşıma kolaylığına göre çeşitlilik gösterir.

Özellikle çelik termosların içerisine sıvı ürünler konulur. Bazı sıvıların ise özelliklerine göre aşındırmaya ve deforme olmasına neden olabilir. Özellikle kalitesiz üründen veya orijinal olmayan ürünlerde paslanma gözlemlenebilir buda sağlık açısından olumsuz etkilere neden olacaktır.

Çelik termoslar içerisine yiyecek konulacak şekilde de üretilebilir. Bu termoslar aynı sıvılarda olduğu gibi doğal bir ısı yalıtımı sağlayacak ve içerideki yiyecekleri belirli bir süre muhafaza edecektir.

Termoslar içerisine ne konulursa konulsun sadece çelikten değil, cam gibi iletkenliği az olan ürünlerde de yapılabilir.

Çelik termosların genel amacı yukarıda bahsedildiği gibi içerisinde bulunan ürünün sıcaklığını belirli bir süre muhafaza etmesidir. Yapılan bir uzun yolculukta veya piknikte veya yaptığınız bir kampta hatta iş hayatınızda masanızın üstünde dahi kullanabileceğiniz şekilde üretilir. Çelik termosların boyutlarını kapasitesi belirler. Dış çevresi genellikle hemen hemen aynı ölçülerdedir. Kullanım alanına göre kapasitenin seçilmesi gerekmektedir. Uzun yolculuklarda özel aracınız ile yapıyorsanız eğer soğuk su muhafazası için büyük boyutlarda tercih edebilirsiniz. Fakat iş ortamında kullanmayı düşünüyorsanız daha hafif ve tasarımı hoş olan 1 litre altı ürünleri de tercih edebilirsiniz.

Termosların bir çok üretim malzemesi olmasına rağmen bazı ürünlerle üretilen termosların hassas olması gerçekten can sıkıcı olabilir. Genellikle cam ürünler ile yapılan termosların iki duvar arasında cam olmasından kaynaklı olarak yere bırakırken veya elinizden düşmesi durumunda kırılarak hem içeceklerinize zarar verebilir hem de keyfinizi yarım bırakarak moralinizin düşmesine sebep olabilir.

Bundan kaynaklı olarak tüketicilerin en çok tercih ettiği model çelik termoslardır. Zira diğer ürünlere göre dayanıklılığı gerek sağlık açısından bir sorun teşkil etmemesi ve her ebat ve boyutta bulunabilmesi muhteşem bir avantaj sağlıyor.

En Konforlu şekilde Termos Nasıl Kullanılır?

Çelik termoslar, kullanışlı olmasına rağmen dezavantajları da olan bir üründür. Çelik malzeme kalitesi ne kadar dayanıklı olursa o kadar kullanımı da konforlu olur. Çelik termosların günlük kullanımda ki önemli özelliklerinden biri et kalınlığıdır. Çelik termosların yapıldığı paslanmaz çeliklerinin et kalınlığı kesinlikle elinize uygun şekilde olması gerekmektedir. Tercihlerinizi bu yönde oluşturursanız kullanımınız da o denli rahat ve konforu olur.

Diğer yandan çelik termoslarının yapıldığı çelik plakaların gerektiğinde ince olması zamanla düşme veya vurmalarla eğilecek ve formunu kaybedecektir. İşte tam bu neden dolayı çelik termoslar ne çok kalın ne çok ince olmalıdır.

Çelik termoslar ısıyı muhafaza ettikleri için içerisindeki sıvının ısısı genellikle basınç altında kalabilirler. İçerde oluşacak buharın basınçla patlamaması için ilk açıldığında dikkatli açmanız güvenliğiniz açısından önem arz ediyor.

Ayrıca çelik termos içerisindeki sıvının en çok ısı kaybettiği an ilk açıldığı andır. İlk açıldıktan sonra hızlı tüketmeniz içtiğiniz kahve veya çayın ideal ısılarda tüketmenize yardımcı olacaktır.

Çelik termoslar, içerisindeki sıvıyı yeterince sıcak veya soğuk tutmuyorsa büyük ihtimalle çelik termos görevini yitirmiş demektir. Uzun süre tutuğunuz yiyecek veya içeceğin ısısı beklediğiniz düzeyde değilse tüketmemeniz önemlidir. Çünkü bazı yiyecek ve içecekler kapalı alanlarda kaldığında bakteri üretmeye başlayacaktır. Sağlık açısından sorunlar yaşayabilirsiniz.

Çelik termoslar içerisindeki sıvıya göre bazen kokuya sebep olabilirler. İçindeki sıvıyı tükettikten sonra hızlıca yıkamanız gerekmektedir. Bu sayede beklenmediği için çelik termos içerisinde tortu veya kalıntı kalmaz. Hem hijyen açısından da kolay temizlemenizi sağlar.

Çelik termoslarınızın içerisinde tortu veya kalıntı var ise kazımayınız veya tellemeyiniz. Çünkü çelik termoslar paslanmaz çelikten üretilir. Paslanmazlık özelliği ise galvaniz gibi yardımcı ürünler ile sağlanır. Kazımanız veya tellemeniz sonucundan galvaniz çelikten ayrılır veya çelik parçacıkları içerisinde kalabilir. En kolay temizleme yöntemi kaynar su ve sabun ile uzun süre karıştırmanız olacaktır.

Çelik termosların kapak bölümlerine önem vermeli ve dikkat etmelisiniz. İçerisinde sıcak bir sıvı varsa ise sıkı kapanmayan bir kapak hem ısı kaybına hem de ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ayrıca kapağın sızdırması yolculuk esnasında içerisindeki sıvının özel eşyalarınıza dökülmesine sebep olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir