Kaliteli ve Sağlıklı Suluk Tavsiyeleri

Suluk hayatımızın her alanında yer edinmeyi başaran büyük bir araçtır. Kaliteden dayanıklılığa, üretim aşamasından sağlıklı olup olmamasına kadar her alana değineceğimiz içeriğimiz de suluklar hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulacaksınız.

Genellikle öğrencilerin, sporcuların ve 5 yaşından ufak bebeklerin sıklıkla kullandığı sulukların, sağlımız açısından ne kadar önemli yer tuttuğunu belirterek başlamak istiyoruz. Suluklar yapısı itibari ile belirli ölçülerde kontrollü bir şekilde su tüketmenize de yardımcı olacaklardır.

Sağlığınız için günlük hayatınızda 1.5 – 2 litre bantların da su içmeniz doktorlar tarafından önerilir. Suluklar ise bu ölçülüyü belirlemeniz açısından büyük yardımcılardır. Suluklar ayrıca iş yerlerinde okulda veya evde su ihtiyacınızı anlık olarak giderebilecek pratik yapıdadırlar.

Düzenli bir şekilde su tüketmenize teşvik eden suluklar, sağlık açısından zararları kanıtlanmış olan plastik şişelerden de uzak durmanıza yardımcı olacaktır. Suluklar genellikle cam olarak üretilmesine istinaden okullar için önerilen ise sert PVC den yapılmış suluklar olacaktır. PVC’nin sağlığa zararlı olup olmadığı ise hammaddesinde kullanılan ürünlere bağlı olarak değişiklik gösterilir.

PVC suluklar genellikle hammadde olarak rijit adlı PVC türünden yapılmaktadır. Bunların enjeksiyon makinelerinden rahat çıkartılması ve deforme olmaması adına bazı kimyasal ürünler kullanılır. Bu yardımcı kimyasallar arasında BPA adlı bisfonel A denilen bir kimyasal ürün vardır. Bu PVC’nin dayanıklığını ve kırılganlığı azaltacak bir üründür. Beslenme ihtiyaçları için kullanılan ürünlerde bu kullanılmaz. Bundan dolayı alınan suluklarda BPA FREE adlı damganın bulunması çok önemlidir. Kanserojen olan bu ürün, sağlınızı yavaş yavaş etkileyerek size ve yakınlarınıza zarar verecektir. Bu nedenle suluk alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus bu olması gerekmektedir.

Plastik suluklar ise hem dayanıklılık hem de PVC suluklar da ki sağlık problemleri gibi birçok nedenden ötürü kullanılmaması gereken ürünlerdendir. Plastik şişeler uzun süreli kullanım için tehlikeli olabilir. Fakat kullanılan sulukların pratik olarak bir damla limon ve sirke ile hava alacak şekilde temizlemeniz yeterli olacaktır.

Plastik suluklar neden bu kadar tehlikeli olduğunu merak ediyorsanız, plastikleşmeyi sağlayan kimyasalların bazıları suda çözülebilmektedir. Tüm kimyasallar sağlığa her zaman zararlıdır. Yiyecek ve içecek konusunda bu hususu göz önüne almanız size fayda sağlayacaktır.

Hangi Tür Suluk kullanmalısınız?

Cam Suluklar: Cam, sağlık konusunda en az tehlikeli hatta tamamıyla tehlikesiz olan ürünlerdir. Suluk konusunda ise günlük tek kullanımlık alanlarda ihtiyaçlarınızı karşılayacak niteliğe sahiptir. Fakat okul için önermemiz pek mümkün olmayacaktır. Çünkü dikkat edilmesi gereken bir husus daha vardır ki oda güvenliktir. Okul çağında çocukların sulukları cam olması durumda kırılma ve ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Çocuklara zarar vermemesi adına BPA olmayan plastik suluklar veya metal sulukların kullanılması daha iyi olacaktır.

Sulukların su kapasitesi, öğrencilerin okul saatleri için olacak miktarda olması taşıma kolaylığı sağlayacaktır. Hemen hemen her ölçüde çeşitleri bulunan sulukların renkli veya istenilen desende olması veya bir çizgi film karakterinin basılı olduğu sulukların ilk okul ve orta okul öğrencilerinin motivasyonunu artıracak, okul için kendi özel eşyalarının bulunması özgüvenini yerine getirecektir.

Bir suluk, öğrenci için ne kadar önemli ise, bir o kadar da sporcular ve anneler içinde önemlidir. Zira spor yaparken kullanılan suluklar susuzluğunuzu giderdiği kadar günlük belirli ölçülerde almanıza da yardımcı olacaktır. Anneler ise özellikle yeni gebe anneler için doktor önerisi ile günlük su tüketimini artırmaları açısından kolaylık sağlayacak niteliktedir.

Aynı zamanda okul öncesi çocukların ve bebeklerin, bardak kullanımı yüz yapısı ve el yapısına bağlı olarak zorlu olabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak bebekler ve çocuklar içinde suluklar sık sık tercih edilmektedir. Önemli olan sağlıklı olup olmadığını araştırmaktadır.

             Metal Suluklar: günümüz şartlarından bir eşyaya olan ihtiyacımızı karşılamak için envai çeşit ürün bulunmaktadır. Bu durum suluklar içinde geçerlidir. Zira su ihtiyacımızı pratik şekilde karşılamamızı sağlayan sulukların metal olarak da ürünleri ve çeşitleri bulunmaktadır. Uygun malzemeden üretilmiş olan suluklar her zaman ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Neden Metal suluk kullanmalısınız?

  • Plastik ürünlerin doğada çözülmesi uzun yıllar alacağı için doğaya katkı sağlarsınız.
  • Plastik ürünlerde olduğu gibi metal suluklarda sağlığa zararlı yardımcı kimyasallar bulunmaz.
  • Temizlik ve hijyenine dikkat etmeniz durumda uzun süreli kullanabilirsiniz.
  • Cam şişeler sağlıklı olmasına rağmen kırılgan ve güvenlik açıkları olan suluklardır. Metal suluk kırılmaz ve dayanıklıdır. Bu da kullanmanız için önemlidir.

Neden suluk kullanmalıyım?

  • Okul çağında ve okul öncesi dönemde çocuklarımız için sağlığa zararı olmayan sulukların kullanılması hem pratik hem de avantajlıdır. Ayrıca okul içerisinde plastik şişe almak zorunda kalmadan su ihtiyacını güvenle karşılayabilir.
  • Vücudunuz günlük bir su tüketimine ihtiyacı vardır. Sağlıklı olmak adına günde belirli ölçekler de su tüketilmesi gerekmektedir. Bu yönde suluklar size yardımcı olacaktır.
  • Elinizin altında bir suluğun olması sizi su tüketimine teşvik edecektir.
  • Kolayca taşımanız sayesinde her yerde kullanılabilirdir.
  • Plastik su şişelerin tüketimini azaltarak boşa para kaybı ve çevre zararlarına karşı küçükte olsa önlem almış olursunuz.

Özetle hayatımızın her alanında yer alan suluklar, kolay kullanımı, pratik yapısı ve dayanıklılığı ile uzun zaman boyunca kullanabileceğiniz gayet uygun materyallerdir. Size özgü olduğundan dolayı aile bireyleri veya arkadaşlarınız ile paylaşmamanız sağlığınız açısından da yararlı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir