Yaz Tatilinden Sonra Cildinize İyi Gelecek Ürünler

Yaz tatili bittikten sonra güneş ışığından dolayı yüzünüz, cildiniz ve saçlarınız yıpranmış olabilir. Sağlıklı bir şekilde güneşlenmediyseniz cilt tonu eşitsizlikleri ve yanıklar da meydana gelmiş olabilir. Her cilt kendini yenilerken, ayda bir profesyonel bakım ihtiyacı hisseder. Yaz tatilinden çıktıktan sonra hem cildinize hem de saçınıza iyi gelebilecek cilt bakım ürünlerini sizler için derledik. Pürüzsüz bir cilde ve ipek gibi saçlara sahip olmak sandığınız kadar zor değil! 

Güneş Sonrası Bakım Yapmak İsteyenlerin Kullanabileceğiniz Ürünler

Güneş sonrası bakım çok önemlidir. Güneş cildinizi yenilemenize yardımcı olsa da cilt bakımı için bambaşka bir önem arz ediyor. Güneş sonrası bakım için kullanabileceğiniz ürünler;

  • Güneş sonrası kremler, yaz tatili boyunca en çok tercih edilen krem türlerindendir. Bu kremler güneşe maruz kalan cildi nemlendirmeye, canlandırmaya ve güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kullanıcı yorumları da hep olumludur. Güneşe çok fazla maruz kaldığınız günlerin sonrasında kullanabilirsiniz.
  • Güneş sonrası koruma sütü, tıpkı güneş sonrası kremlerin yarattığı etkiyi yaratır. Buna ek olarak       E-vitamini ve aloe vera içeriğine sahip. Böylece güneşe maruz kalan cildin ferahlamasını sağlıyor ve güneş dolayısıyla oluşabilecek cilt yaşlanmalarını engelliyor. 
  • Güneş sonrası yüz serumu, cildin yaşlanmasını engelleyen cilt bakımı ürünleri arasında yer alıyor. Güneşe maruz kalan ciltlerin nemlenmesinde, canlanmasında yardımcı oluyor. 
  • Güneş sonrası bakım kremi, cildin nem ihtiyacına iyi geliyor ve cilt için gerekli olan nemi dengeliyor. Özellikle güneş sonrası kuruyan ciltler için olmazsa olmaz bir ürün. 
  • Güneş sonrası kırışıklık kremi, güneşin ciltte bıraktığı kızarıklığa iyi geliyor. Cildin yaşlanmasını engelleme ve ciltte oluşan kırışıklıkların engellenmesinde kullanılabilir. 

Bunun gibi güneş sonrası cilt bakımı için kullanacağınız ürünler, güneşin zararlı ışınlarının cildinize zarar vermesini engeller. Eğer hassas bir cilde sahipseniz cilt doktorunuzun kontrolünde de cilt bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Cilt bakım maskeleri, cilt bakım kremleri ve sütleri cildinizin canlılığını korur ve nem oranında oluşabilecek dengesizlikleri engeller. 

Güneş Sonrası Saç Bakımı İçin Kullanabileceğiniz Ürünler

Cilt bakımı kadar saç bakımı da önemlidir. Yaz tatili sonrası tuzlu su ve güneşin etkisiyle saçlar yıpranabilir. Özellikle işlem görmüş saçlar güneşin ışınlarından olumsuz yönde etkilenmeye meyillidirler. İşlem görmemiş, doğal saçlara kıyasla çok daha kolay yıpranırlar. Saçlarınızın yıpranmaması ve on iki ay, 7/24 canlı saçlara sahip olmak için belli başlı saç bakım ürünleri kullanmanız gerekebilir. Yaz tatilinden sonra kullanabileceğiniz saç bakım ürünleri;

  • Güneş koruyucu saç spreyi, havuzun içerisinde bulunan klora, tuzlu suya ve güneşe maruz kalan saçları nemlendirir ve oluşabilecek yıpranmaları engeller. Eğer saçınız boyalıysa ve yıpranmaya daha yatkınsa saçlarınızın rengini korumaya da yardımcı oluyor.  Saç bakım spreyi temiz saça uygulanılırsa daha etkili oluyor. Eğer denize ya da havuza girdiyseniz saçınızı yıkadıktan ya da duş aldıktan sonra saç spreyini uygulayabilirsiniz. 
  • Güneş koruyucu saç spreyi, saçlar için güneş kremi denilebilecek bir ürün. Saç spreyi sayesinde dağınık saçlarınızı tarakla kolayca açabilirsiniz. Aynı zamanda denizin ve güneşin maruz kaldığı saçlarınıza canlılık ve nemlilik katıyor. 
  • Saç için güneş sonrası bakım sütü, yaz tatilinde saçlarınızın güneşe, denize ve klorlu havuzlara maruz kalması sonucu oluşabilecek hasarlardan koruyor. Temiz içeriğe sahip olan bakım sütü, paraben ve sülfat içermiyor. 

Bu ürünlerin yanı sıra saçlarınızın yıpranmaması, nemliliğini koruması ve canlı kalması için saç bakım maskesi, saç bakım yağı ya da saç bakım ürünlerinin toplu halde bulunduğu saç bakım seti kullanabilirsiniz. 

Cildinizi Yaz – Kış Canlı Tutabilmeniz İçin Cilt Bakım Tavsiyeleri

Daha sağlıklı ve güzel görünmesini istediğiniz cildiniz her zaman bakımı hak ediyor. Cilt üzerinde biriken kirler; sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açıyor. Bu nedenle cildi düzenli olarak temizlemek çok önemli. Düzenli olarak cilt bakımı yapmak hem cildinizi nemlendirir hem de temizler. Temiz, saf ve canlı bir cilt için birkaç gün arayla evinizde cilt bakımı yapabilirsiniz. Bu cilt bakımı için ilk adımı düzenli olarak peeling yaparak atabilirsiniz. Birçok çeşit ve mineralde peeling mevcuttur. Ceviz veya aloe vera özlü peelingler ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Cilt temizleme aparatı kullanırsanız gözenekleriniz daha iyi temizlenebilir. Peeling ile beraber cilt temizleme maskeleri de kullanabilirsiniz. Bu maskeler cildinize canlılık verirken, cildinizi ölü derilerden temizler. Burun temizleme bandı da burunda oluşan siyah noktaları kolay bir şekilde temizlemenizi sağlar.

Son olarak ise cildinizin nemlenmesi gerekiyor. Bunun için nemlendirici krem ve serumlar kullanabilirsiniz. Nemlendirici kremler, cildinizin kurumasını engellerken cilt nemliliğini dengeliyor. Böylece ciltte dökülmeler meydana gelmemiş oluyor. Cildin düzenli olarak nemlendirilmesi cilt kırışıklıklarını da engeller. Düzenli bir şekilde cilt bakımı yapmanız halinde cildinizde oluşabilecek sivilceleri, kurulukları, siyah noktaları ve genişlemiş gözenekleri engeller. Düzenli cilt bakımı, sağlıklı bir cilt bakımının temelini oluşturuyor. Cilt bakım ürünlerinizi mevsime göre düzenleyebilirsiniz. Kış aylarında cilt kuruluğu çok fazla ön plana çıktığından nemlendiricilere daha fazla önem verebilirsiniz. Yaz aylarında ise güneşe bağlı olarak cilt tonu eşitsizliği, cilt kızarıklıkları, cilt yanıkları ve benzeri durumlar meydana gelebileceğinden cilt tonu eşitleyici serum ve kremler kullanabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir