Solgar Milk Thistle Mucizevi İlaç

Devedikeni adlı bitkinin özünden elde edilen solgar milk thistle, mucizevi bir ilaçtır. Solgar milk thistle ilacının yapıldığı bu devedikeni bitkisinin efsanevi bir hikayesi vardır. Söylenenlere göre Hz. Meryem anamızın sütünün yapraklarına düştüğü bitkinin harika mor çiçekleri ve göreni hayran eden kendine özgü bir damar sistemi mevcuttur.

Solgar milk thistle ilacı, devedikeni bitkisinin özünden yapıldığı için yüksek miktarda silimarine’ye sahiptir. Silimarinenin ise antioksidan olduğu bilinir. Vücutta oluşan birçok ödem ve hastalıkları atmaya yardımcı olur.

Solgar milk thistle ilacının aslında birçok diğer özellikleri de mevcuttur. Örneğin anne sütü üretimine yardımcı olması, karaciğer hastalıklarının giderilmesi gibi hastalıklarda yardımcı bir bitkisel ilaç olarak kullanılabilir.

Solgar milk thistle ne işe yarar diye genel olarak araştırdığımız da karşımıza en çok bilinen özelliği olan karaciğer ile bağlantısı çıkar. İlaç karaciğeriniz için tam koruma sağlar.

Solgar milk thistle tamamlayıcı bir terapi olarak, karaciğer kanseri olan kişilerden, hepatit gibi rahatsızlıkları olan kişilere kadar kullanılması önerilir. Hatta testlerde solgar milk thistle alan kişilerin karaciğer rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Bitkisel bir yan ürün olan solgar milk thistle’nin tam olarak karaciğer tahriplerinin nasıl iyileştirdiği hakkında araştırmalar sürerken, teorik olarak öne atılan bilginin karaciğer iltihabını azalttı ve oksitlerin karaciğerden enzimlenmeden önce vücuttan dışarıya attığı düşünülmektedir. Ayrıca bilim insanlarının solgar milk thistle kullanan alkolik karaciğer hastalarının, ömürlerini uzattığını tespit etmiştir. Fakat tam manası ile araştırmaları devam ettiği için bu tür rahatsızlıkları olan kişilerde kullanılacakları tozun ne kadar olacağını ve günde ne kadar kullanmaları gerektiğini veya ne kadar süre ile kullanması gerektiğini tam olarak bilememektedirler.

Beyin sinir uçlarının yaşlara göre azaldığı ve bağlarının koptuğu bilinmektedir. Solgar milk thistle ise bu durumu azalttığı öne sürülmektedir. Solgar milk thistle sinir ucu ölümlerinin azalttığını tamiratın ve gerekli güçlendirmeyi sağladığı düşünülmektedir. Solgar milk thistle’nin üretildiği devedikenin içerisinde bulunan protein ve tedavi edici özlerinin, tarih boyunca Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi beyin ile alakalı hastalıklarda geleneksel olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Solgar milk thistle bitkisel ilacının devedikeni bitkisinden yapıldığı için içerisinde bulunan anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde beyindeki nörolojik hasarları önlediği ve iyileştirdiği düşünülmektedir.

Zihinsel düşüşü önlemek için, solgar milk thistle ilacının tüp ve hayvan testlerinde silinen beyin hücrelerinin oksidatif hasarını iyileştirdiği ve onardığı gözlenmiştir. Alzheimer hastalığının neden olduğu amiloid plak sayısını da azalttığı gözlemlenmiştir. Amiloid plaklar ise yaşlandıkça ortaya çıkan beyin hücrelerinin sinir uçlarında biriken yapışkan amiloid protein kümeleri olduğu bilinmektedir. Solgar milk thistle ise bu amiloid protein kümelerinin ortadan kaldırdığını düşünülmektedir.

Amiloid plaklar, Alzheimer hastalarında çok fazla göründüğü için solgar milk thistle ilacının Alzheimer hastalarının tedavisinde kullanılabileceği düşünülmektedir. Bununla birlikte, nörolojik rahatsızlıklar olan Alzheimer, Parkinson, demans gibi hastalıkların iyileştirilmesini sağlamak için devedikeni özünü araştıran herhangi bir kurum veya insan yoktur. Bundan kaynaklı olarak günde ne kadar doz alınacağı veya ne kadar sıklıkla tüketilebileceği hakkında kesin ve garanti bir bilgi karşımıza çıkmamıştır.

Öte yandan devedikeni bitkisinin araştırmasını kanser tedavisi üzerinde yapan bazı bilim insanları, kanserin etkilerini azaltmak ve tedavi edebilmek adına bazı devedikeni araştırmaları yapmıştır. Solgar milk thistle ise devedikeni özünden üretildiği için kanserin rahatsız edici yan etkilerin azaltılmasında yardımcı ürün olarak kullanılabilir.

Tabi bu deneylerin henüz hayvanlar üzerinde yapılan çalışmaları yaygındır. Solgar milk thistle ilacının insanlar üzerindeki araştırmaları daha yeni ve azınlıktır. Tam olarak verebileceği tepki ve yan etki gözlenememiştir. İnsanlar için kullanılmasını teşvik etmek için daha fazla bilgi ve çalışmaya ihtiyacı vardır.

Aklınıza solgar milk thistle ilacının güvenli olup olmadığı hakkında derin düşünceler olduğunun farkındayız. Solgar milk thistle ilacının ana hammaddesi olan devedikeni bitkisinin tüketen insanlar da herhangi bir sorun gözlenmemiştir. Güvenli olarak tüketilebilen bitkinin yan etkileri günümüze kadar tüketenleri sadece yüzde birinde gözlemlenmiştir. Bu nadir yan etiklerin ise sadece hafif olarak mide bulanması, ishal ve şişkinlik gibi rahatsızlıklar olmuştur.

Bu rağmen kesinlikle solgar milk thistle ilacının kullanılmadan önce doktor önerisini göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Zira hamilelik durumunda ne gibi etkilere olabileceği herhangi bir araştırmaya dayalı değildir.

Ayrıca bazı insanlar bazı bitkilere veya bitkilerin hammaddesine alerjisi olabilir. Alerjik durum ciddi bir sağlık sorunudur. Nefes darlığına şişkinliğe ve ciddi şekilde hasar bırakmaya hatta ölüme dahi neden olabilir. Hemen hemen tüm bitki türlerinin alerjik bir reaksiyona neden olma ihtimali vardır. Bu durma devedikeni ve ondan üretilen solgar milk thistle ilacı da dahildir. Solgar milk thistle ilacının hammaddesi olan devedikeni bitkisinde alerjiniz olabilir. Bu tür durumlarda ilacın kullanılmaması önemlidir.

Solgar milk thistle üretildiği bitkinin kan şekeri düşüklüğüne sebep olduğu bilinmektedir. Diyabetli kişilerin devedikeni veya ondan üretilen ürünlerin kullanması durumunda ciddi kan şekeri düşüklüklerine sebep olacağı için riskli kabul edilir. Ani rahatsızlıklara neden olabilir. Her ilaçta olduğu gibi bitkisel ilan olan solgar milk thistle ilacının da kesinlikle doktor önerisinde kullanılması önem arz etmektedir.

Devedikeni bazı durumlarda östrojenik etkilere neden olabilir. Solgar milk thistle de bir devedikeni ürünü olduğundan bu durum genellikle meme kanseri olan bireylerde geliştirdiği hormona duyardı düşüklülere sebep olacağından dolayı kullanılması durumun kötüleşmesine sebep olabilir.

Tüm ilaç ve ilaç türlerinde buna solgar milk thistle ilacı da dahil olmak üzere doktor önerisi ve belirtiği dozajlarda kullanılması şarttır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir