Neden Telli Defter Satın Almalıyım?

Telli defterler, hayatımızın her alanında yer almayı başarmış pratik bir üründür. Bu şekilde hayatımızda birçok kolaylık sağlar. Telli defterlerin kullanım alanları çok geniştir. Not defteri, müzik defteri veya ders defteri olarak kullanılabilir. Telli defterlerin kullanım alanları sayesinde kolayca sayfa çevirmenizi sağlayan tel ile bağlı olur.

Telli defter, not almak için ayrıca öğrenciler için aradığını kolay bir şekilde bulmasını sağlayacak şekilde üretilmiştir. Genel yapısı ile telli defterin yapraklarını çevirmek normal defterlere göre daha kolaydır.

Telli defter sadece büyük ebatlarda olmamakla birlikte, genellikle küçük not defterlerinde ve ajandalarda da tercih edilir. Geriye kıvrılması kolay olduğundan en çok satın alınan defterler arasındadır. Telli defter iki yaprak boyutunda değil tek yaprak boyutunda da kullanılabildiği için pratik yapılıdır.

Kullanışlı olmasının yanı sıra, telli defter satın almayı düşünen kişiler hangi amaçla kullanacakları da önemlidir. Telli defter yapı itibari ile yaprak sayıları diğer defterlere nazaran daha olabilir. Bunun nedeni kullanışlı olmasını sağlamak amaçlıdır.

Ayrıca telli defterin diğer bir özelliği ise tükenmez kaleminizin kapaklığından başka zaman not almak için telli defterin tellerine sıkıştırabilir olması ve pratiklik sağlamasıdır.

Diğer bir adı spiral defter olarak geçen telli defterin birçok çeşidi vardır. Renklerinden sayfa sayısına, kareli veya çizgili olmasından küçük veya büyük olmasına kadar değişiklik gösterebilir. Neredeyse tüm defter çeşitlerinde olan özelliklerin telli defterlerde de olması kelimenin tam anlamıyla bir avantaj sağlar.

Bir defter almaya karar verdiyseniz telli defter satın almak için birçok nedeniniz vardır. Kısaca özetlemek gerekirse telli defter seçimi için şunlara dikkat edebilirsiniz,

  • Telli defter her zaman daha çok kullanışlıdır. Fakat bazı alanlarda kullanılamayabilir. Bundan dolayı çantanıza sığabilecek ebatlarda almanız yararınıza olacaktır.
  • Telli defter seçimi yaparken hafifliği de önemlidir. Hafif ve kullanışlı olması sizin işinize en çok yaracak özelliklerdendir.
  • Telli defter yaprak sayısı, kullanacağınız alana bağlı olarak değişebilir.
  • Telli defterin tellerini kontrol etmeniz gerekir. Sağlam kapatılmadıysa veya ucu açıksa çantanızda sallanırken bazı yaprakları veya kapakları yerinden çıkabilir.
  • Her defter de olduğu gibi telli defterde de birçok renk seçeneği ve karelimi yoksa çizgili mi olacağı hakkında imkân sağlamaktadır.
  • Bir ajanda almak istiyorsanız bu ajandanın telli defter şeklinde olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Telli defterlerden yaprak kopartmak çok daha kolaydır. Küçük not defterlerinden büyük ders defterlerine kadar size her abatta yaprak koparmanıza olanak sağlar.
  • Zımbalı defter veya yapıştırılmış defterlere nazaran daha kaliteli ve kullanışlıdır.

Kullanışlı olmasının yanında üretimi daha kolay ve hızlıdır. Zira normal defterlere göre telli defterlerin yaprakları aynı hizaya getirildikten sonra tellerin geçeceği aralıklarda delikler delinir ve spiral tel sayfaların delikleri arasından geçiren bir makine yardımı ile kolayca üretilebilir.

Telli defterlerin üretimi itibari ile son kullanıcıya ulaşana dek geçirdiği sürede diğer defter türlerine göre daha az deforme olur. Çantanızda da aynı şekilde en az deforme görmesini sağlamak için de önerilerimiz var.

Telli defterlerin çanta içerisinde karışıklığa neden olması çok kolay. Tüm defterleriniz eğer telli defter ise hepsini aynı şekilde koyuyorsanız büyük ihtimalle telleri karışacaktır. Bundan dolayı çantanıza telli defterleri yerleştirirken bir ters bir düz koymanız bu karışıklığı basit bir şekilde çözmenize yardımcı olacaktır.

Telli defterlerin kapak kısımları diğer defterlere nazaran daha kalındır. Bundan dolayı yapraklarını koruyacak ve zarar görmesini engelleyecektir. Not tutuşunuz ve pratik kullanımız sayesinde size rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.

Yapraklarının rahatça kopartabildiğiniz için, kesinlikle sayfaya ihtiyacınız olduğunda defterin zarar görmeden yaprak ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Küçük not defterlerinin tamamı telli defterlerdir. Bu şekilde olmasının elbette rahat kullanıma imkân sağlaması içindir fakat sadece rahat kullanım için değil küçük not defterlerinin sürekli bir şeyler kararlamak için kullandığınız da pratik bir şekilde hareket edebilmenizi de sağlayacaktır.

Telli defterler genel özelliği ile sizlerin tercihleriniz arasında yer alacak muhteşem bir üründür. Hemen hemen tüm kırtasiyelerde rahatça bulunabilir. Ayrıca internet ortamından da diğer defterlere nazaran daha uygun fiyatlara bulma şansınız da vardır.

Sol ya da üst tarafından teller geçirerek oluşturulan telli defterlerin bazılarında bölmeler mevcuttur. Aynı ajandalar gibidirler. Kalın bir telli defter aldığınız da içerisindeki bölmeleri kullanarak farklı derslerde tek bir defter kullanmanıza olan sağlar. Sadece derslerde değil almış olduğunuz notları da bu şekilde pratik bir ayrılmasını sağlayabilir rahatlıkla aradığınızı bulmanıza yardımcı olabilirler. Bu bölmeler genellikle 100 yaprak veya 150 yaprakta bir olup farklı renklerle oluşur.

Genel olarak göz attığımız da telli defterlerin birçoğu A4 boyutunda üretilir. Fakat bu boyutun da dışında da birçok boyut ve ölçüye sahiptir. İstenilen ölçüde alındığı gibi standart bir renk türünde de üretilmezler. Mavi, mor, kırmızı, sarı başta olmak üzere istenilen tüm renklerde telli defter bulmak mümkündür.

Telli defterin kullanımı pratik ve kolay olduğundan dolayı bazı okullarda bazı öğretmenler öğrencilerine telli defter önermektedir. Kareli olup olmaması ise tamamıyla sizin tercihinizdir. Kareli olması matematiksel işlemlerin yapımında kolaylık sağladığı için tercih edilebilir. Çizgili telli defterler ise düz yazı yazmada yardımcı olacağı için tercih edilebilir.

Hangi ebatlarda, hangi renklerde veya hangi türlerde olduğu fark etmeksizin telli defterleri en uygun fiyata bulmak mümkündür.

One thought on “Neden Telli Defter Satın Almalıyım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir