Sizi Yansıtacak 5 Giyim Kuşam ve Stil Önerileri

Her sezon yenilenmiş olan moda akımları nazarında, giyim ürünleri ve ayakkabı ürünleri de değişkenlik göstermektedir. Bildiğiniz üzere kıyafetler, sizin stilinizi ve yaşam tarzınızı yansıtan en önemli unsurları oluşturması bakımından önem taşımaktadır. Bu doğrultuda farklı modellerde üretilmiş olan giyim ürünleri kullanım amacına göre de değişiklik göstermektedir. Gerek spor faaliyetlerinizde, gece davetlerinizde gerekse de iş hayatınızda farklı giyim ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Pek çok giyim kuşam tasarımları, zevkinize göre üretilirken, birbirinden farklı ürün konseptleri ile şıklığınıza şıklık katmanız da mümkündür.

Peki modaya nasıl ayak uydurmalı? Moda kavramları, herkesin elbette aşina olduğu kavramların başını çekiyor. Modaya ilgi duyan herkesin, yılın moda parçalarını takip etmesi gerekmekte olup, özellikle şık ve abartısız şekilde modaya dahil olmak isteyenlerin öncelikle gidecekleri ortamı iyi bir şekilde analiz etmesinde yarar var. Sonrasında ise kendisine uygun olarak görmüş olduğu stil içerisine günün trendlerini uygulaması gerekmektedir. Modaya ayak uydurmanın temel noktasında, stilinizi doğru bir şekilde analiz etmeniz ve bu trendleri stiliniz ile harmanlamanız yatıyor. 

Trendlere Uyumluluk 

Stil, kalıcı ve zamansız olan bir kavramı çağrıştırırken, moda yalnızca giyim ve kuşam ile ilgili olan bir kavramı çağrıştırmaktadır. Giyim tüyoları kapsamında aksesuar seçimlerinizde ne gibi kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor? Bilindiği üzere kadın-erkek kullanıcıların seçimlerinde aksesuar önemli bir parçayı oluşturmakta. Bileklikler, saatler, kadınlar için özellikle birbirinden farklı takı aksesuarları, çantalar, fularlar tüm giyim aksesuar çatısının altında toplanmakta. Spor bir kıyafetiniz ile birlikte kullanacağınız spor saatler, ipek bluzunuz ile kombinlemiş olduğunuz şık bir bileklik veya broş şıklığınızın parçasını oluşturan parçalar arasında yerini almakta. 

Aksesuarlar 

Aksesuar seçimlerinizde eğer fark yaratmanın peşindeyseniz, trend olmuş gözlüklere takı ve fular gibi benzeri parçalara yer vermeniz oldukça önemli. Stil önerileri dahilinde söylenebilecek bir başka kriter ise elegan bir görünüm elde etme peşindeyseniz abartı parçalarınızın yanında mutlaka tek bir parçaya odaklanmanızın önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

Kombin Tüyoları

Kadın, çocuk ve erkek giyim olmak üzere birçok farklı model ve tarzlarda üretilmiş olan giyim ürünleriyle beraber trendleri yakalamanız mümkün. Ayrıca klasik, abiye ve spor giyim ürünleri başta olmak üzere geniş ürün yelpazesi ile aramış olduğunuz ürünleri de rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Bu bakımdan yenilenmiş ve değişmiş giyim dünyası içerisinde moda akımlarına uygun olacak şekilde kendi zevk ve stilinizle en uyumlu (Vintage, retro, maskülen, geleneksel, sofistike) ürünler yaratabilirsiniz. Aksesuar, iç giyim, giyim, ayakkabı ürünleri olarak ayrılmış olan kategorilerde tüm ihtiyacınız olan ürünleri bulabilmeniz mümkünken, giyim stilinizi yenileme olanağına da erişebiliyorsunuz. Pantolonlar, eteklere, kabanlardan eşofman ve takım elbiselere kadar aramış olduğunuz ürünü bulabilir, birbirinden farklı konseptlerle giyim tarzları konusunda stiliniz konuşturabilirsiniz. Örneğin; 

  • Düz kesim tarzına sahip olan bir gömlek ile sportif ayakkabı modellerinden birini tercih ederek sportif bir şıklık yaratmanız mümkün. 
  • Stilettolarla da kombinlediğiniz zaman iş hayatı ve günlük hayatınızda daha klas bir görünüm elde edebilirsiniz. 
  • Kalem etek üzerine giyeceğiniz ipek bir bluz ve tercih edeceğiniz topuklu ayakkabılarla gece davetlerinde göz kamaştırıcı olabilirsiniz. 
  • Aynı eteği yine tercih edeceğiniz bir bot ve balıkçı kazaklar ile iş hayatınızda kullanabilirsiniz. 
  • Takım elbiseleriniz de iş hayatı ve özel günlerinizde size eşlik edecek parçaları oluştururken, spor ayakkabı modelleri ve eşofman takımları da arkadaş toplantılarınızda enerjik bir görünüm elde etmenize olanak tanıyacaktır.

Tamamlayıcı Giyim Ürünleri

Modaya yön vermiş dünyaca ünlü pek çok giyim tarzı markası, yaratmış oldukları stilleri ile her daim dikkat çekmeyi başarmıştır. Gerek kumaş seçimleriyle gerekse tasarımlarıyla dikkat çeken giyim markaları birbirinden farklı konseptlerle kullanıcılarına çeşitli alternatifler sunmaktadır. Her sezon farklı bir konseptle açılışını yapan giyim markalarının bazıları fosfor ve canlı renklerini ön plana çıkarırken, bazıları ise sade ve yalın çizgileriyle dikkat çekmekte. Markalar, genellikle son trenleri yakalama peşindeyken kendi stillerini de bu trend parçalara yansıtmaya çalışır. Bunun dışında gece ve abiye kıyafetler üretmiş olan markalar, erkekler için takım elbiseleriyle, kadın kullanıcılar içinse şifon, dantel veya krep gibi kumaş parçalarıyla ön plana çıkmaktadır. Şıklığınızı tamamlayacak olan bu parçalar, ayrıca sofistike ve maskulen çizgileri ile klasik modellerin ürünlerini ön plana çıkarmaktadır. Kadın giyim ürünleri kategorisinde ön plana çıkmış olan iç giyim markaları ise en az dış giyim kadar modaya hakim olan ürün kategorisi içerisinde yer almaktadır.

Ayakkabı Tercihleri

Klasik, bot, çizme ve abiye alternatifleriyle piyasada bulunan ayakkabı modelleri, giyim sitillerine ve kullanılacağı ortama göre değişkenlik göstermektedir. Günlük kullanımlarda giyim kuşam ve stil dünyasında genellikle spor ayakkabı modelleri tercih edilirken, iş hayatı için daha çok klasik modeller ön plana çıkmaktadır. Koşu ve gündelik ihtiyaçlara göre tasarlanmış olan spor ayakkabı modelleri, canlı renk ve desenlerle spor kombinlerinizi tamamlayan parçaları oluşturmaktadır. Kış aylarında ise genellikle çizme ve botlar tercih edilirken, yazın ise sandalet ve babetler ön sırayı almaktadır. Son zamanlarda oldukça popülerliğini arttırmış olan ve her kesim tarafından rahatlıkla giyilebilen pembe topuklu ayakkabılar, şıklığınızı tamamlayan en önemli parçalar arasında yerini alıyor. Giyim önerileri dahilinde pembe renk çekici tasarımlara ev sahipliği yapıyor. Bu sayede pembe renk ile çevrenizdekileri etkileyebilir, çekici tasarımların keyfine varabilirsiniz. Tercih etmiş olduğunuz pembe ayakkabılar ile de gece giyebileceğiniz abiye kıyafetlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir