Resverol Şurup ile Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları

Resverol şurup ne için kullanılır sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Şurup içeriğinde bağışıklığı güçlendirecek ne gibi bileşenler bulunuyor gibi merak ettiğiniz noktalar da olabilir. Resverol, kırmızı üzüm içeriklerinin elde edilmesiyle oluşmuş antioksidan benzeri bir bitki bileşenidir. Buna ek olarak Resvorol şurup içeriği kapsamında, şarap suyu ve meyve suyu karışımlarının da etken içerikler olduğu bilinmektedir. Pek çok kişi, bu doğrultuda şurubu, sağlık arttırıcı takviye olarak kullanmaktadır. Bazı bilimsel araştırmalar, aynı zamanda bu bileşiğin, kan basıncı ve beyin sağlığına da iyi geldiğini belirlemiştir. Resverol bir etilen köprüsü ile birbirine bağlı iki fenol halkasından meydana gelen polifenollerin, ‘Stilbenoid’ grubuna ait olan bir bileşiktir. Yaklaşık 70’ten fazla bitki türlerinde, bilhassa kırmızı üzümlerin kabuk ve çekirdeklerinde yer almaktadır. Buna ek olarak, bitkilerin stres altında üretmiş olduğu koruyucu antibiyotik türü olan fitoaleksin grubundandır. Fitoaleksin ise bitkilerin mantar saldırılarına karşı ve ultraviyole radyasyonu gibi bir başka tehdit edici etmenlerden kurtulmasına yardım etmektedir.

Resverol Hangi Hastalıkların Tedavisinde Denenmiştir?

Resverol, pek çok botanik ürünlerde bulunan polifenolik bir bileşik grubunu ifade etmektedir. Üzüm kabuğu -çekirdeği ve kırmızı şarap yönünden oldukça zengin olması bakımından doğal bir resverol kaynağı olup, antioksidan özellikleri sebebiyle genelde bir diyet takviyesi olarak tüketilen ürün grubudur. Ayrıca maya hücrelerinin de ömrünü uzattığına dair bilgi ve bulgulara dayanarak yaşlanma karşıtı takviye olarak da pazarlanmaktadır. Şimdi gelin hangi tür hastalıkların tedavisinde kullanıldığına bir göz atalım;

  • Beyin ve yaşlanma ile ilgili fonksiyonlar: Resverol’ün Alzheimer hastalığı ile ilişkili olan bazı biyobelirteçler üzerinde pek çok etkilerinin olduğu bilinmektedir. Yakın bir zamanda yapılmış olan çift-kör klinik araştırmalar sonucunda, Resverol’ün yaşlı erişkin kişilerde bilişsel işlev yönünden fayda sağladığı bilinmektedir.
  • Kalp sağlığı: Resverol’ün ayrıca kardiyoprotektif adı verilen kalp koruyucu etkilerinin olduğu gözlemlenmektedir. Bir önceki çalışmalar ise düşük yoğunluklu lipoprotein adı verilen LDL’yi (Kötü kolesterol) azalttığını, trombosit agregasyonu engellediğini ve aterogeneze karşı da koruma sağladığını gözlemlemiştir. Zengin üzüm takviyesi olarak bilinen şarap veya resverol tüketimi, kalp sağlığı (Kardiyovasküler) hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkili olup, dolaşım sistemlerinin sağlığını geliştirme yönünde de etkilidir. 
  • Diyabet: Resverol şurup diyabetik hastalarda insülin duyarlılığını artırabilirken kullanılan takviye ile birlikte arteriyel sertliğinin iyileşmesi söz konusudur. Bununla birlikte oksidatif stresi de azalttığı bilinmektedir. Diğer çalışmalar ise diyabetik hastalarda resverolün kemik yoğunluğunu ve metabolizma inflamasyonunda önemli bir protein aracı olan SIRT-1 seviyeleri üzerinde de yarar sağladığını öne sürmektedir. Ayrıca Resvorol kullananlar Romatoid ve osteoartrit semptomlarını da iyileştirmeye yardımcı tedaviler olarak gördüğünü belirtmektedir.
  • Kanser: Labaratuvar çalışmalarının resveratrolün antiproliferatif etkiler gösterdiği bilinmekte olup, antioksidan etkilere de sahip olduğu bilinmektedir. 

Peki Resverol hangi gıdalarda bulunur?

  • Üzüm kabuk tohumları
  • Fıstık-Fındık
  • Yaban mersini, dut, kızılcık gibi gıdalarda yer almaktadır.

Resverol Şurubunun Faydaları 

Uzun yıllar sağlıklı yaşayabilmenizin altın kuralları, iyi ve dengeli beslenmenizden geçmektedir. Buna ek olarak, günün koşturmacası esnasında ihtiyacınız olan enerjiyi elde edecek, Bedeninizin gereksinim duymuş olduğu desteği sunmuş olacak besin takviyeleri ile de vücudunuzu daha dinç tutmanız mümkün. Bu tür ürünler içerisinde tamamıyla doğanın gücünü taşıyacak olan resverol, içeriğinde c vitamini gibi değerli vitamin grubunu içermektedir. Meydana gelen bu kombinasyon, klinik çalışmalar sonucunda desteklenmiş olup, güçlü antioksidan ve antienflamatuar içeriği sayesinde solunum sistemleri üzerinde antiviral -anti-bakteriyel özellikler içermektedir. Resverol ayrıca içeriğinde yer alan resveratrol, C vitamini ve quercetin ile sık sık hastalanan ve özellikle alerjik bünyeli çocuklarda bağışıklık artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Buna ilave olarak şurubun semptom azaltan etkisi ile faydalı olma potansiyeli yüksektir. Şurubun, pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmesi ile birlikte bağışıklığı güçlendirici pek çok etkisinin de olduğu klinik çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Dilerseniz şimdi resverol şurup ne işe yarar sorusunun cevaplarını inceleyelim.

  • Alerjik reaksiyonları azaltarak anti-eflamatuar bronşiolit tedavilerinde destekleyici rol üstlenmektedir.
  • Obeziteyi azaltır. Bununla birlikte iskemiden koruyan etkileri mevcuttur.
  • Astım tedavilerinde destekleyici rol üstlenirken, alerjik rinit tedavisinde etkilidir.
  • İnsan vücudunda sıklıkla anti-eflamatuara etki ederek hücreleri koruma yönünde etken rollere sahiptir.
  • Kalp-karaciğer-kan damarları hücreleri için de oldukça faydalı olup Resvorol şurup kullananlar için de bu faydalar kanıtlanmıştır.

Resverol Şurup Kullanma Talimatları

Resvorol şurup kaç yaş için sorusunun yanıtı değişkendir. Fakat Resvorol şurubun öncelikle 6 aydan itibaren kullanılabildiğini belirtmekle beraber;

  • 6 ay- 1 yaş arası: 2,5ml.
  • 1-10 yaş: 5ml.
  • 11 yaş ve üzeri: 10ml. şeklinde kullanılmaktadır. (11 yaşın altındaki çocukların tüketmemesi gerekmektedir).

Belirtilerinizde eğer 1 hafta içerisinde herhangi bir iyileşme gözlemlemezseniz doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Resverol şurup yan etkileri nelerdir? Her ilaç grubunda olduğu gibi bu şurubunda bazı yan etkileri mevcuttur. Bu yan etkileri sıralamak gerekirse;

  • Karaciğer fonksiyon bozuklukları
  • İshal
  • Mide bulantısı ve kusma şeklinde yan etkilerinin görülebileceği raporlanmıştır.

Resverol şurup nasıl kullanılır sorusunun cevapları değişkendir. Ancak Sabah-akşam günde tok karnına olacak şekilde 1-2 kapsül alınabilirken, İnsülin ve tansiyon gibi hastalıkları bulunan kişilerin mutlaka bir doktor kontrolü altında kullanması önerilmektedir. Resvorol şurup fiyat içeriği ise kullanılan ölçeğe göre değişkenlik göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir