Glutatyon Nedir? Lipozone Glutatyon Kullanım Rehberi

Lipozone Glutatyon nedir sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Vücudunuzdaki en temel güçlü antioksidanlar olup, hücreler açısından en kritik savunma mekanizmalarını oluşturmaktadır. Ayrıca vücuttaki toksin temizliği esnasında, bilhassa cıvayı yakalayıp uzaklaştırmada veya hücreleri herhangi bir hasara uğratmadan DNA tamirinde etkin bir role sahiptir.

Glutatyon, hücrelerin sağlıklı bir şekilde çalışması amacıyla gerekli olup, işlev bozukluğu olan veya mitokondrilerin kanserleşme süreçlerinde kritik bir öneme sahiptir. Çünkü toksinlerin veya sağlıksız hücresel ortamların sebebiyet vermiş olduğu bozulmaların yaşanmasının ardından kanserleşme riski yaşanabilmektedir. Bu durum, hücre solunumları açısından oksijen yerine şeker (Glukoz) kullanılan deyim yerindeyse daha ilkel bir solunum formuna geçtiği zaman kanserleşme olasılığını yükseltmektedir. 

Glutatyon düzeylerinin yüksek tutulmasının nedenleri ise başta, sağlıklı kalmak, hastalıkları önlemek, performansınızı artırmak ve yaşlanma etkilerinden korunmaktır. Bunun yanı sıra bağışıklık işlevi ve akabinde inflamasyonun kontrolü için glutatyon düzeylerinin yüksek tutulması önemlidir. Bulgular neticesinde elde edilen şey ise yüksek glutatyon düzeylerinin kas hasarlarını azalttığıdır. Buna ek olarak kasların iyileşme sürelerini minumuma indirdiği ve kas kuvveti dayanıklılığını artırdığı gözlemlenen bulgular arasında yer almakta olup, Lipozone Glutatyon yorumları yapan kullanıcıların da kanıtlamış olduğu değerlendirmeler arasında yer almaktadır.

Glutatyon bu bakımdan hastalıklardan korunmak ve sağlıklı kalmak için en ideal molekülü oluşturmaktadır. Gerek yaşlanma gerek kanser ve kalp damar hastalıkları, gerekse bunama adı verilen demans ve diğer pek çok kronik hastalığın engellenmesinde hayati öneme sahip olan glutatyon, temelde 3 adet yapı taşından oluşmaktadır. Bu yapı taşları;

  • Sisteine 
  • Glisin
  • Glutamin aminoasitleridir. 

Glutatyon vücudumuzda doğal bir şekilde üretilirken Glutatyona “Ana anti-oksidan” denmesinin nedeni, karaciğere taşıyarak ve burada kendisini adeta yeniden yenileyerek tekrar eski fonksiyonuna geri dönmesidir. Anti-oksidanlar tarafından etkisiz bir hale getirilmedikleri vakit, otoimmün (Öz bağışıklık) hastalıklar ve kanser gibi bilinen kronik hastalıklara yol açabilmektedir.

Glutatyon’un Ne Gibi Faydaları Bulunmaktadır?

Lipozone Glutatyon ne işe yarar? Belirtildiği üzere Glutatyon’un vücut üzerinde birden fazla olumlu etkisi mevcuttur. Ama temelde belirtilebilecek Lipozone Glutatyon faydaları şu şekildedir:

  • Karaciğer hastalığında hücre hasarlarının azaltılmasında görev almaktadır.
  • İnsülin ve tip2 diyabet direncinin olumsuz etkilerini en aza indirmektedir.
  • Kardiyovüsküler hastalık riskini minumuma indirmektedir.
  • Otizm’de hücre hasarlarını minumuma indirmektedir.
  • Parkinson hastalığında ilerlemeyi geciktirmektedir.
  • Akciğer hücrelerinin ve enflamasyon süreçlerinin sebebiyet verdiği zararlardan korumaktadır.
  • Bağışıklık fonksiyonlarını desteklemektedir.

Peki Glutatyon değeri yüksek besinler hangileridir? Glutatyon, besinler ile dışarıdan alınan protein kapsamında sentezlenmekte olup, hücrenin enerji merkezlerinden olan mitokondriye geçiş sağlamaktadır. Burada ise yapıları koruyarak tamir etmektedir. Glutatyon değeri yüksek olan besinler arasında bilhassa sarımsak, soğan, lahana, badem, peynir altı suyu, karnabahar gibi besinler sayılabilmektedir.

Glutatyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Glutatyon önemli bir doğal hazine olmasının yanı sıra güçlü bir de antioksidan deposu. Bedenin, bilhassa karaciğerinizin adeta bir temizlik işleri şefi gibi. Bu nedenle onunla ilgili olan bazı bilgilerin iyi bir şekilde kavranması gerekmektedir.

  • Vücudun sağlıklı olduğu durumlarda dahi kendi glutatyonunu üretebilme yeteneğine sahip.
  • Serbest radikal yüklerin ve toksik birikimlerin artmasıyla birlikte aktif olan glutatyon gücünüz de azalmaya başlıyor.
  • Yaşın ilerlemesi ile birlikte vücudun kendi Glutatyon üretimi esnasında düşmeler baş gösteriyor.
  • Sigara ve alkol kullanımı, Glutatyon ihtiyacını artırırken buna karşılık üretimini en aza indiren iki zararlı alışkanlık olarak karşımıza çıkıyor.
  • Özellikle sabahları minimum Glutatyon seviyelerinin baş gösterdiği zamanlar.
  • Yemeklerden bir süre sonra Glutatyon üretimi artmaktadır.
  • Taze halde bulunan meyve ve sebzeler, glutatyon üretimindeki artışı teşvik ederken ayrıca C vitamini, Selenyum, ve Alfa Lipoik asit takviyelerinin glutatyon üretimindeki artışı teşvik ettiğini biliyor muydunuz?

Lipozone Glutatyon Kullanım Şekli

Lipozone Glutatyon nasıl kullanılır sorusunun cevabı da merak edilir. Kullanım koşulu: 11 yaş üzeri kişilerde günde 1 defa sabah aç karnına olacak şekilde bu kapsülün su ile alınması önerilmektedir. Lipozone Glutatyon’un klasik takviyerle kıyaslandığı zaman, yaklaşık 100 kat daha fazla bir şekilde emilebildiği çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Destek takviyeleri olarak kullanılmış olan Lipozone C vitamini terapisinin herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişilerde her yıl haftada 5 kez olmak üzere 5 kür yan 5 seans olacak şekilde kullanımı tavsiye edilmektedir. Lipozone C vitamini kullananlar bu seans şeklinin daha uygun olduğunu ayrıca bildirmiştir.

Günde kaç Mg. Glutatyon alımı tavsiye edilmektedir? Glutatyon sentezi açısından bir hayli önemli olan ‘Gamma Glutamil Tranzpaptiaz’ enzimlerinin doğru bir şekilde çalışabilmesi açısından önemli olan bir mineraldir. Bu nedenle günde 490 ile 700 mg arası bir alım tavsiye edilmektedir.

Kimlere Lipozone Glutatyon uygulanmaz? 

  • Emziren anneler
  • Gebeler
  • Çocuklar üzerinde herhangi bir yeterli klinik veri bulunamamıştır. Ayrıca kanser tedavisi devam etmekte olan hastalar da aktif radyoterapi ve kemoterapi günlerinde Glutatyon tedavisini alamamakta.

Kaç seans Glutatyon Uygulanmalı? Uygulamanın ilk yapıldığı esnada, toplamda 4 ile 6 seans uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu seansların sıklığı ise haftada 1 veya 2 defa olacak şekilde programların düzenlenmesi uygun görülmektedir. 4 ile 6 seans bitiminin ardından dilediğiniz bir zaman diliminde sonrasında 4 ile 6 seans daha alınması uygun görülebilmektedir.

Glutatyon, tahmin edildiği üzere hastalıktan korunmak ve sağlıklı kalmak için en önemli moleküllerden birini oluşturmaktadır. Çalışmalar, yüksek glutatyon üretimi düzeylerinin kas hasarlarını azalttığı, kasların iyileşme sürelerini en aza indirdiği, kas dayanıklılığı ve kuvvetini artırdığını ayrıca metabolizmayı yağ depolamalar yerine kas yapımlarına kaydırdığını belirtmektedir. Lipozone Glutatyon kullananlar da bu çalışmaları desteklemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir