Farklı Amaçlara Göre Akıllı Saat Kullanım Rehberi

Günümüzde kullanılan kadın akıllı saat erkek ve çocuk akıllı saat modelleri hemen hemen akıllı telefon fiyatlarıyla bir yarış hali içerisinde. Hal böyle olunca hem çok daha uygun fiyatlı olan ürünleri de sadece belirli bir amaca hizmet etmiş erkek akıllı saat kapsamında olan modelleri de, tüm fonksiyonları bir arada sunan akıllı saat markaları bulmak mümkün. 

Akıllı Saat Avantajları

Bir saati, özel kılan şey akıllı saatin özellikleri ve kullanıcılarına sunmuş olduğu avantajlarıdır. Bu kapsamda bir akıllı saati, akıllı telefonlara tercih etmenize sebep olacak pek çok avantaj bulunmaktadır. Peki nedir bu saatleri bu kadar ayrıcalıklı kılacak avantajlar? Akıllı saatlerin kapsamlı fonksiyonlarından bazıları şöyledir:

  • Akıllı saatler, yalnızca zamanı söylemez: İnsanlar elbette saat takmayı çok sever. Akıllı saat çocuk için olsun, gençler için olsun, orta yaştakiler için olsun severek kullanılan aksesuarların başında gelmektedir. Sizler de sebebini merak ediyorsanız neden saat kullanmalıyız? Kullanırken ne gibi özellikleri göz önünde bulundurmalıyız? Yazımıza göz atabilirsiniz. Kol saati kullanmanın pek çok nedeni olsa da genellikle sebebi fonksiyoneldir. Bu bazen zamanı takip edebilmeleri için, bazen de modaya uygun olduğunu düşündükleri için saat kullanma gereksinimi hissederler. Fakat sebebi her ne olursa olsun iyi bir saatin mutlaka bilekte harika göründüğü yadsınamaz bir gerçek. Akıllı saatler, normal kol saatlerinden çok daha farklı fonksiyonlar sunması sebebiyle günümüzün trendlerine cevap verecek bir konumda aynı zamanda. Akıllı saatler, alışagelmiş standart saat özelliklerini sunmakla yetinmiyor, akıllı telefonların dahi birden fazla özelliğini bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle akıllı saat inceleme ve testleri kapsamında bu ayrıntıları gözden kaçırmamanız gerekmektedir.
  • Akıllı saatler aynı zamanda bir seyahat arkadaşınız: örneğin, Apple’ın akıllı saat kategorisi arasında bilinen Apple Watch, talimatınızla birlikte sağ- sola dönmeniz gerektiğini bildirmek amacıyla farklı sinyaller vermekte. Akıllı telefonunuza sürekli bakmak yerine, hangi yöne doğru gideceğinizi bildiren görünmez bir yol rehberine sahip olmanız açısından konuşma özellikli akıllı saat önem taşımakta. Ya da haritaya sürekli olarak bakarak yolu takip etmeniz yerine, çevrenizde yer alan manzaraları rahatça izleyebilme olanağına erişirsiniz.
  • Kaybolmuş olan araç anahtarlarını ve akıllı telefonları akıllı saat ile bulmak artık çok kolay: Hemen hemen herkesin mutlaka pek çok kez arabasının anahtarını ve telefonunu kaybettiği olmuştur. Neyse ki artık akıllı saatlerle bu olaylara son! Çünkü artık akıllı saatlerin pek çoğuna anahtar özelliği fonksiyonu gelmekte olup, hemen hemen hepsinde ‘Telefon bul’ özelliği mevcut. Bunun için ise akıllı saatinizi telefonunuza veya herhangi bir akıllı cihazınıza bağlamanız yeterli. Böylelikle istediğiniz her an, saatiniz ile cihazlarınızın yerini kolaylıkla tespit edebilme özgürlüğüne sahipsiniz. Telefonunuz mu kayboldu? Saniyeler içerisinde akıllı saatlerinizin üst kısımlarında yer alan birkaç düğmeye basmanız neticesinde kolaylıkla telefonunuzu bulabilirsiniz.
  • Spor takip cihazlarınızda akıllı saatler iyi birer fitness hedefi: Anlaşılacağı üzere hemen hemen tüm akıllı saatlerin artık fitness takip program özelliği bulunuyor. Aynı zamanda sizlerin yerine fitness hedeflerinizi takip etmektedir. Eğer yalnızca spor izleme aleti veya sayaç almayı düşünüyorsanız diğer cihazlar yerine şık bir akıllı saat kullanmanız sizin lehinize olacaktır. Buna ek, tam olarak akıllı bir saat ile ihtiyacınız olan tüm ölçümleri yapabilmeniz mümkün. Böylelikle attığınız adım sayısı, kalori, mesafe, kalp atış hızı, uyku takibi ve nabız hızınızın takibi ve daha fazla veriye ulaşmanız olanaklar dahilinde. Bu kapsamda sağlık takibi ve fitness için piyasa içerisinde akıllı saat önerisi için “Apple Watch 4 Series” örnek verilebilir. Akıllı saat tavsiye kapsamında belirtilen bu model, spor aktivitelerinin vazgeçilmez parçalarından olmaya aday.
  • Akıllı saatiniz ile mesajlarınızı yanıtlayabilir, aynı zamanda aramalar yapabilirsiniz: Bileğinizde yer alan bir akıllı saatiniz varsa artık telefonunuzu cebinizden çıkarma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz. Eğer hareket halindeyseniz aramalarınızı kolaylıkla cevaplayabilir veya mesajlarınızın cevaplarını alabilirsiniz. Akıllı saat kullanımı sayesinde bilhassa egzersiz yaparken veya telefonunuzu kullanamadığınız her an oldukça elverişli bir fonksiyona sahip.

Akıllı Saatlerde Sosyal Medya Kullanımı

Akıllı saatleriniz ile sosyal medya bildirimlerinizi takip edebilmeniz mümkün. Kim WhatsApp, Snapchat, Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya bildirimlerini bileğinde takip edip görmek istemez ki? Neredeyse akıllı saatlerin hemen hemen hepsi mesajlarınızı ve sosyal medya aktivitelerinizi gösterirken, bazıları da doğrudan etkileşime girmenizi sağlamaktadır. 

Sosyal medya ile doğrudan etkileşim kurmanızı sağlayacak akıllı saat alırken dikkat etmeniz gereken bir başka hususta, akıllı saatlerin sosyal medya mecralarında etkileşimde olması amacıyla cep telefonlarınızın Bluetooth sinyali vasıtasıyla bağlı olması. Gerçekten de telefonlardan bağımsız olan akıllı saatlerin mevcut olması mümkün fakat, bu akıllı saatler SIM kart takılabilen modelleri kapsamaktadır. Doğal olarak akıllı saat fiyatları seçenekleri değişkendir.

Aktivitelerinizde ve Eğlenceleriniz Esnasında Kullanabileceğiniz Akıllı Saatler

Akıllı saatlerinizi aktivite yaparken bile kullanabildiğinizi biliyor muydunuz? Bisiklete bindiğinizde, yüzdüğünüzde veya başka bir egzersiz yaptığınız esnada hem çağrılarınıza ve mesajlarınıza hem de bildirimlerinize göz atabilmeniz mümkün. Zaman zaman aktiviteleriniz esnasında telefonlarınızı tutmanız oldukça yorucu bir hal almakta olup, acil durumlarda bu durum çok daha fazla yorucu bir hal almaktadır. İşte böyle durumlarda akıllı saatin çok kullanışlı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Akıllı saat modelleri bir başka fonksiyonu ile sizlerle. Bu fonksiyon ise bataryalarının telefonlardan daha uzun ömürlü olduğunu gösteriyor. Bazı akıllı saatlerin bu anlamda cep telefonları ile kıyaslandığında güçlü bataryalara sahip olduğunu söylemek mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir