Kullanışlı Kalem Kutusu Nasıl Olmalı?

Yaz tatilinin bitmesi ile aileler, okul alışverişi yapmaya başladı. Öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca yanlarında sürekli taşıyacakları kalem kutusu, alışveriş listelerinde yer alıyor. Kalem kutusu için aranan özellikler nelerdir, ne tür kalem kutuları seçilmeli içeriğimiz de yer vereceğiniz.

Aralarında kalem kutusu da dahil olmak üzere okul malzemeleri öğrenciler için her zaman teşvik edicidir. Haliyle okul hayatlarında ki performanslarını da artırıyor. Ayrıca öğrencilerin kendilerine özel eşyalarının bulunması özgüvenin artmasına yardımcı olacaktır. Kendi istedikleri desenlerde veya renklerde kalem kutusuna sahip olan öğrenciler için eğitim öğretim yılı bir nebze daha iyi geçecektir.

Okula alışmaya çalışan ilk okul öğrenciler için ise, sorumluluk alacakları bir eşyaya sahip oluyor. Kalem kutusu bu sorumluluk için güzel bir örnektir. Ayrıca kalem kutusu öğrencinin aradığını kolay bulmasına yardımcı olacak bu şekilde güven duygularının artmasına yardımcı olması ile beraber, değer verdikleri eşyalarını aralarında kalem kutusu dahil olmak üzere kaybetmemeyi ve özenli kullanmayı bir nevi öğretici özelliğe sahiptir.

Bırakın kalem kutularını kendileri düzenlesinler. Bu şekilde tertip düzen ve disiplini kanlarına aracılar ile aşılamış olacaksınız. Kalem kutusu düzenini kendisinin yapması, özgüvenini artıracaktır. Ayrıca çocuklar sevdikleri eşyalarını hor kullanmayacak özenli davranacaktır. Farkındaysak kalem kutusu sadece içine eşya koymaktan ibaret bir çanta değil birçok eğitici ve öğretici olguların gelişmesine de yardımcı olacak bir gereçtir.

Okul hayatında elde ettikleri kişilik ve özellikleri ilerleyen zamanlarda bir iş sahibi oldukları vakitte kullanacak ve onlara fayda sağlayacaktır. Kalem kutusu diye geçmeyeceğimiz ürünün psikolojik ve sert baskılara neden olmadan bazı durumları çocuklarımıza aşılamanın farklı bir yolu haline getirecektir.

Anne ve babalar, çocuklarının kalem kutusuna bakarak onlar hakkında ön bilgiye sahip olması yüksek olasılıktır. Örnek vermek gerekirse, kalem kutusu tertipli ve düzenli olan çocukların ilerde yaşamlarının ve iş hayatlarının tertip ve düzenle şekilleneceğini eğer dağınıksa gelecek yaşamlarını ve iş hayatlarını ciddi etkileyecek düzensizlik gibi sorunları olduğunu ön görebilirsiniz.

Ağaç yaşken eğilir atasözüne istinaden, çocuklarınıza küçük yaşlarda tertip ve düzeni kalem kutusu üzerinden örneklendirerek veya diğer okul araç gereçleri üzerinden göstererek eğitmeniz mümkündür. Kalemlerini ve silgilerini, kalem kutusuna düzenli bir şekilde koymasını öğütleyebilir, böylelikle sevdiği eşyayı nasıl koruyacağını öğretebilirsiniz.  Bu gelecekteki iş hayatında düzenli çalışmasını söylemenin küçük ama etkili bir yoludur. Tertip ve düzen derslerini de etkileyecek performanslarını da artıracaktır.

Kalem kutusu, sadece öğrencilerin okul çağına gelmeleri ile tanıştıkları bir eşya olmamakla birlikte okul öncesi dönemde de rast gelebilir veya sahiplenebilirler. Ayrıca kalem kutusu amacı dışında sadece kalem silgi kalem tıraş gibi ürünlerin konulduğu bir çanta türü değil aksesuar, makyaj malzemesi gibi ürünlerinde konulabileceği, kullanım alanının oldukça fazla olduğu bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Kalem kutusu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hafif kalem kutusu, kullanış açısından çok önemlidir. Hafif olması ile okul çantalarında daha az ağırlık için önemlidir. Çocuklarımızın omuzlarına fazla bir yük yüklemek ve kolay ulaşılabilir olması gayet uygundur.

Kaliteli ürünlerden yapılan kalem kutusu, içerisine konulan keskin uçlu kalemler den zarar görmemesine yardımcı olur. Yırtılıp okul çantasına veya okul çantası içerisindeki defter kitap gibi okul malzemelerine de zararını en az indirebilirsiniz.

Temizliği kolay olan kalem kutusu, tercihleriniz arasında ilk sırayı almalıdır. İçerisine konulan malzeme gereği birçok kez öğrencilerin kalemlerinin akmasından kaynaklı ciddi kirlenmelere sebep oluyor. Kolayca temizlenebilmesi için mümkünse yıkanabilir ürünlerden yapılıyor olması önemlidir.

Sızdırmaz kalem kutusu, hayat kurtaran özelliklerden bir tanesidir. İster okul için ister kendi özel eşyalarınız için kullanın, kesinlikle sıvı sızdırmaz olması çok önemlidir. İçine konulan malzemeler arasında tükenmez kalemler, dolma kalemler olabilir. Veya renkli akıcı fosforlu kalemlerde olabilir. Bunların delinmesi akması durumunda sıvı geçirmez özelliği sayesinde dışarıya kaçırmayacak ve zahmetli işlerle uğraşmayacaksınız.

Kalem kutusu hacmi, öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar olmalıdır. Ne fazla ne eksik tam kararında olması, çanta içerisinde gereksiz yer kaplamasını önler. Ayrıca öğrenciler içinde kolay kullanım sağlar.

Metal kalem kutusu tercihleriniz arasında ise, okula yeni başlayacak minicik elleri olan çocuklarımız için kullanılmamalıdır. Zira metal kalem kutusu hem ağırlık konusunda hem de güvenlik konusunda zafiyetler gösterecektir.

Kesinlikle ağırlık merkezi iyice dağılmış olmalıdır. Kalem kutusu yapısı itibari ile okul araç gereçlerinin içerisine konulacağı güvenli bir çanta olarak önümüze çıkıyor. Ergonomik bir tutuş için içerisine konulan ürünlerin kesinlikle eşit miktarda dağılmış olması lazım. Hem ağırlık hem hacimsel olarak tutuşta kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca esnemesine veya yırtılmasına da bir set kurmuş olacaksınız.

Yukarıda saydığımız tüm özelliklerin yanı sıra, kalem kutusu satın alacaksınız, kullanacak kişinin yani çocuklarınızın beğenisine özgün ürünler almayı tercih edin. Onlara fikirlerini sorun. Bu sayede çocuklarınızın fikirlerinin değerli olduğunu onlara aşılamış olursunuz. Hayal gücünü artırır ve özgüvenini geliştirirsiniz. Ayrıca hemen hemen her gün kullanacakları kalem kutusunun kendi tercihlerine göre satın alınması onların performansına yardımcı olacak çok güzel bir perde olarak kullanabilirsiniz.

Çocuklarınızın performansı da dahil olmak üzere psikolojik baskı kurmadan bazı olguları rahatlıkla geçirebileceğiniz iyi ki keşfedilmiş diyeceğiniz harika bir buluştur. Aynı kalem kutusunda olduğu gibi diğer okul araç gereçlerinde de çocuklarınızın eğitiminde kullanabileceğiniz binlerce yöntem bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir