Konforlu ve Şık Okul Çantası

Okul çantası, eğitim öğretim süresi boyunca öğrenciler için vaz geçilmez araçtır. 1. Sınıftan lise son sınıfa kadar hatta üniversite öğrencileri için dahi kullanışlı olan okul çantası, konforlu ve kaliteli olması önemlidir.  Eğitim öğretim hayatı boyunca, öğrencinin ne aradığını bulması ve hafif olması için ne aradığınızı belirlemeniz gerekiyor.

Okul çantasında olmazsa olmaz diyebileceğimiz bazı temel araç gereçler ve okul alışverişinizde aklınızın ucuna dahi gelmeyecek fakat duyduktan sonra listenin an başına koyacağınız ürünler yer alır. Okul çantası, her zaman bir öğrenci için en önemli yer tutar.

Gündelik yaşantımızda kullanacağımız çantayı dahi seçmek zor olmasına rağmen okul çantası seçmesi de o kadar zor bir iştir. Zira okul çantası seçimi yaparken bazı kriterlerinizin olması hem bütçeniz hem de öğrenciniz için yararlı olacaktır. Bu kriterler arasında elbette moda yakından takip edilmeli fakat, okul çantası seçimi yaparken en son moda ürünleri tercih ederken işlevselliği göz önünde bulundurmanız çok önemlidir.

Okul Çantası Seçimi

Okul çantası seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan bir tanesi özellikle ilk okula yeni başlayacak olan çocuklarınız için, sevdiği renklerde veya karakterlerde almanız onu okul için teşvik edecek niteliktedir.

Taşınması kolay ve bir o kadar da rahat ürünleri tercih etmeniz, okul çantasını taşımak zorunda olan çocuklarımız için çok önemlidir. Tercihlerinizi bu yönde kriterlere bölersek bunu listenin en başına yazabilirsiniz.

Çocuklar genellikle sizin yanınızda olduğu kadar okulda uslu durmayacaktır. Okul çantasını sağa sola atacak ve hatta bir yerlere takacak kadar dikkatsiz davranacaktır. Arkadaşları ile oynarken veya koşuşurken okul çantası zarar görecektir. Bu olayı göz önüne alarak, kaliteden ödün vermeden güçlü ve sağlam malzemeden üretilmiş okul çantasını tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Eğer bir el çantası veya sırt çantası tercihleriniz arasında varsa omuz askılığının oldukça geniş olduğuna dikkat ediniz. Taşıyacak olan kişinin omuzlarına yük bineceği için omuz kısımlarına gelen baskıyı daha geniş alanlara yayabilirsiniz. Okul çantası içinde aynısı geçerli olacaktır.

Okul çantası belirli standartlara uygun olarak üretilir.  Genellikle ayarlanabilir kayış ve askılık olur. Öğrencinin sırt ve kol öcülerine göre en uygununu seçmek için ayarlanabilir kısımlar yeterince uzun ve sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde alınacak olan sırt çantasını belki bir dahaki seneler içinde kullanmanız için uygun olabilir.

Okul çantası her zaman sınırları zorlanacak şekilde kullanılmaya müsaittir. Her zaman okul çantaları hem öğrenci açısından hem anne ve babaları açısından kullanımı kolay ve genellikle başka amaçlar içinde kullanılabilecek şekilde tercih edilir. Fakat okul çantasının yıpranması veya deforme olması bakımından kaliteli olması kirlenmesi konusunda ise kolayca temizlenecek malzemeden üretilmesi diğer kullanımlarınız için çok önemlidir.

Kitaplar, defterler, kalem kutusu, beslenme çantası, suluk ve diğer tüm ürünler, okul çantasında olacak ürünlerdir. bu ürünleri okul çantasında istiflemek ve ağırlık merkezi oluşturmak öğrencinin konforu ve taşıma kolaylığı için önemli bir kriterdir. Zira besleme çantasının ve suluğun, defter ve kitaplardan ayrı bölümde olması, dökülme ve delinme söz konusu olduğunda defter ve kitapların zarar vermemesi için gereklidir. Aynı zamanda su geçirmez olması büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu sadece okul çantası içinde dökülen veya delinen suluk, beslenme çantası için değil yağışlı havalarda içerdeki ürünlere zarar gelmemesi açısından da bir avantajdır.

Okul Çantası için En temel ürünler listesi

Okullar açıldı, artık okul çantasına neler konulacak bunları değerlendirmelisiniz. Sizlere bunun için bir liste hazırladık ve önerilerde bulunduk.

  • Kalem, silgi, kalem tıraş, yapıştırıcı ve benzeri; bu ürünlerin okul çantasını verimli kullanmak için ve ulaşımı kolay olabilmesi adına okul çantası içerisine kolayca koyabileceğiniz bir kalem kutusu ile çözebilirsiniz.
  • Defter, kitap, test, notluk; okul çantasında bu ürünler için her zaman ayrı bir bölüm olması önemlidir. Zira karışıklığı ve düzensizliği önlemek için gayet uygun gözleri olan birçok okul çantası çeşitleri var. Bunları tercih etmeniz faydalı olacaktır.
  • Hırka, şapka, atkı; okul genellikle kış aylarına denk geldiği için çocuklarınızın üşememelerini önlemek adına okul çantasına bu ürünleri de koymak isteyebilirsiniz. Katlayarak koyduğunuz bu ürünler eve geldiğinde genellikle düzensiz olacaktır. Okul çantasının aşırı şişmemesi için geniş ve esnek tercih etmelisiniz.
  • Suluk ve besleme çantası; çocuklarınızın ekstra çanta ve askılık ile gezmelerini önleyebileceğiniz okul çantası modelleri mevcut. Kendi bünyesinde beslenme çantasının koyulabileceği bir bölüm ve sulukların rahatça ulaşabilecekleri genellikle yan taraflarında olan bir bölüm mevcuttur. Sizin de böyle tercih etmeniz okul çantasının içindeki malzemelerin birbiri ile karışmasını engellemenize yardımcı olacaktır.

Resim derslerinde genellikle karşılaşılan büyük problemlerden bir tanesi de boyama kalemlerinin veya sulu boyaların okul çantası içerisine akmasıdır. Bunu önlemek adına okul çantasının bir bölümünün naylon kumaştan yapılması temizlenmesi açısından pratiktir.

Bu ürünlerin bir araya toplanması ve okul çantasına bu şekilde konulması da öğrencinin kolay ulaşımı için pratik olur. Aynı zamanda akmaları durumunda güvenli bir şekilde kendi kutuları veya çantaları içerisinde olacağı için okul çantasına verilecek olan zarar minimuma iner.

Özetle Okul çantası, öğrencinin koca bir eğitim öğretim yılının rahat, konforlu ve taşıması kolay olması, onun için bir teşvik edici ve rahatlık olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir