Okula Dönüş Zamanı Çantanızda Bulunması Gereken Kırtasiye Malzemeleri

Okullar başladığında öğrencilerin birçok eksiği olur. Okula başlamadan önce bu eksikliklerin tamamlanması; öğrencinin derse odaklanması ve derslerden tam verim alabilmesi için önemlidir. Okula dönüş kırtasiye alışverişi öğrencilerin okul ihtiyaçlarının karşılanması için yapılır. Öğrencilerin her sene farklı ihtiyaçları olabilir. Örneğin ilkokulun ilk yılları boya kalemlerine, el işi aktivitelerine ayırdığı vakit daha fazladır. Bu nedenle karton, renkli kağıt, boya kalemler çok fazla tüketilir. Lise yıllarında ise test kitapları ve defterler öğrenciler tarafından daha fazla kullanılır. Okula dönüş kırtasiye ihtiyaçları öğrencinin bulunduğu sınıfa göre değişmektedir. Okullar açılmadan öğrenciniz veya kendiniz için yapacağınız kırtasiye alışverişi hakkında tüm detayları sizler için derledik. 

İlkokul Öğrencileri İçin En İyi Kırtasiye Alışverişi Nasıl Yapılır? 

İlkokula başlayan veya devam eden öğrenciler, 7-9 yaş aralığındadır. Dolayısıyla ilkokul öğrencileri için istenilen kırtasiye malzemeleri el yazısı defteri, boya kalemleri, renkli kartonlar, aktivite kitapları gibi malzemelerdir. İlkokul öğrencisi okula başlamadan önce kırtasiye seti ilkokul olarak adlandırılan, kırtasiye ürünlerinin toplu bir şekilde içinde bulunduğu setler satın alınabilir. Bu setler içinde öğrencinin kullanacağı renkli renkli oyun hamurları, kurşun kalemler, yazı defterleri ve benzeri ilkokul ihtiyaçları bulunur. Bu setleri satın almak, malzemeleri ayrı ayrı satın almaktan daha uygun hale gelebilir çünkü toplu bir şekilde satıldığı için indirimli fiyatlarla satışa sunulurlar. İlkokula başlamadan önce ya da ilkokul sınıf geçişlerinde okulun ilk haftası öğretmen öğrenci için neyin gerekli olup olmadığını size liste halinde verecektir. Bu listeye göre kırtasiye malzemeleri alırsanız gereksiz bir malzeme almamış olursunuz. Bunun yanı sıra okulların açılmasına yakın kırtasiye ürünleri daha pahalı satılabilir. O yüzden okul açılmadan iki ay önce kırtasiye alışverişi yaparsanız daha uyguna ürünler bulmanız mümkün.

 Okulda araç gereç olarak kullanılan kırtasiye malzemelerinin yanı sıra bu malzemeleri koymak, taşımak için de gerekli olan eşyalar bulunur. Örneğin sırt çantası, beslenme çantası ve suluk bu eşyalardan bazılarıdır. İlkokul öğrenciler sırt çantası gibi eşyaları satın alırken, sevdiği çizgi film kahramanı baskılı olan çantaları ve beslenmeleri tercih ederler. Çocuğunuzun en sevdiği çizgi film karakterinin lisanslı okul çantalarını, beslenme ve suluklarını çocuğunuz için satın alabilirsiniz. Okul alışverişini uygun fiyata mal etmek istiyorsanız mağazaların indirim günlerini takip edebilirsiniz. Örneğin Black Friday’de mağazalar yüksek indirimler uyguluyor. Bu tarz indirim günlerinde kırtasiye alışverişinizi daha uygun fiyatlara yapabilirsiniz. 

Hayatınızı Kolaylaştıracak Kırtasiye Malzemeleri

Kırtasiye malzemeleri yalnızca ilkokul ya da lise öğrencileri için değil yetişkinler için de gereklidir. Özellikle ofis işlerinde çalışan bireyler, sık sık kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duyarlar. Kırtasiye malzemeleri, hayatı kolaylaştırır. Yetişkinler için hayat kurtarıcı, kolaylaştırıcı kırtasiye malzemelerini sizler için derledik. 

  1. Kırtasiye organizer, çalışma masanızın düzenli kalması için çok kullanışlı bir eşyadır. Organizere birçok ufak tefek eşyalarınızı koyabilirsiniz. Postitlerinizi, ufak not defterlerinizi, kalemlerinizi organizere koyarak masa üzerindeki dağınıklığı kontrol edebilirsiniz. Organizer, üç ya da dört bölümde oluşur. Organizer içinde kalemleri koyacak bölme, yatay bölme ve çekmece bölmeleri bulunur. Böylece çalışma masasında kullandığınız önemli ufak eşyaları bir araya toplayabilir, yerini karıştırmadan ve masa üzerinde dağınıklığa mahal vermeden çalışabilirsiniz. 
  1. Klasör, ayrı ayrı bulundurduğunuz dosyalarınızı bir araya toplamanızı sağlar. Özellikle ofis hayatında gerekli olan kaybetmek istemediğiniz dosyalarınızı düzenli bir şekilde saklamak, kolayca bulmak istiyorsanız klasörler sizin için büyük bir kolaylık sağlayacak. Klasör içinde bulunan mandallar dosyalarınızı kolayca içine koymanızı sağlar. 
  1. Planlayıcı ya da ajanda, hayatınızı düzenlemede size kolaylık sağlar. Planlayıcı ve ajandalarda bulunan takvimler, yapılacaklar listesi gibi şeyler sayesinde hangi gün ne yapacağınızı yazabilir ve gündelik, aylık planlarınızı daha rahat bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. 

En Kaliteli Kırtasiye Ürünleri Nelerdir?

Kırtasiye eşyaları yediden yetmişe herkese gereklidir. Kırtasiye eşyası yalnızca kalem, defter veya post-it gibi şeyleri kapsamaz. Kitaplık, çalışma masası, yapıştırıcı, boya kalemleri, ajandalar, kitaplar da kırtasiye eşyaları kapsamında ele alınabilir. Kırtasiye eşyaları sık sık kullanıldığından kaliteli olması da önemlidir. Kalite ise markadan geçer. Kırtasiye malzemelerini sık sık kullanan yetişkinler, öğrenciler ve diğerleri en kaliteli kırtasiye malzemelerini nereden alacaklarını merak ederler. Kırtasiye markaları

kalitesine göre ayrışır. Kırtasiye markalarının ön plana çıktığı malzemeler farklıdır. Hangi marka hangi üründe iyiyse onu satın almanız tavsiye edilir.

  • Bazı kırtasiye markaları, genellikle kalemleriyle ön plana çıkar. Özellikle uçlu ve kurşun kalemleri çok kaliteli oluyor. Kalemlerin yanı sıra postit, boya kalemleri, silgi gibi malzemeleri de üretir fakat ön plana çıkan kırtasiye ürünü kalemlerdir. 
  • Bazı kırtasiye markaları ise, klasörleriyle dikkat çeker. Ofis veya üniversite dersleri için kullanılan klasör tercihinizi klasörde iyi olan markalardan yana kullanabilirsiniz.
  • Defter, ajanda ve kağıt alanında ön plana çıkan birçok marka vardır. Okul döneminde, okul sonrası kullanılabilecek defter veya ajandalarda kağıt ürünleriyle nam salmış markaları tercih edebilirsiniz. Defter satın alırken kağıtlarının dokusunun kaliteli olması, kapağının yeterince koruyucu olması gibi hususlar önemlidir. Defte seçimi yaparken de bu hususlara dikkat edebilirsiniz. 
  • Kalem açacakları da önemli kırtasiye ürünleri arasına girmektedir. Kaliteli kalem açacakları ile kalemlerinizi kolay şekilde açabilirsiniz. Kalem açacakları genellikle ilkokulda, ortaokulda ya da lisede tercih edilir. Üniversite yıllarında mürekkepli kalemler daha fazla kullanıldığından kalem açacakları tercih edilmez. İlkokul, ortaokul ya da lisede okuyan öğrenciniz varsa kalem açacakları satın alabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir