Kamp Aşıklarına Doğru Kamp Sandalyesi

Kamp sandalyesi, bazen balık tutarken, bazen bir hafta sonu kaçamak yaptığınız doğada sizlere ev rahatlığında muhteşem anlar yaşatabilecek aslında gayet önemli bir ürün. Rahatlığından vaz geçemeyen kampçıların araçlarına aldıkları en önemli ürünlerden bir tanesi de kamp sandalyesidir.

Kamp sandalyesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de katlanabilir olmasıdır. kamp için vazgeçilmez olan ürün sayesinde doğanın derinliklerine dalarken veya yaptığınız kampta rahat bir oturma sağlayabileceğiniz pratik bir üründür.

Kamp Sandalyesi için Olmazsa Olmaz Özellikler

Dayanıklı olması; Kamp sandalyesi genellikle dış ortamlarda kullanılacağı için, hava koşullarına ve zemin şartlarına kesinlikle dayanıklı olması şarttır. Genellikle maruz kaldıkları zemin şartlarından dolayı ayak kısımlarında oluşacak deformeleri en az indirmek için kaliteli malzemelerden yapılması ve güvenilir markaların tercih edilmesi önemlidir.

Kumaş Özellikleri; zamanla ister istemez oluşacak bozulma ve yıpranmalara karşı kamp sandalyesi kumaşının sarf malzeme olarak en az 100 kg kadar taşıyabilecek ve güneşten e naz zararı görecek üründen üretilmiş 1 sınıf kalitede olmalıdır. Ayrıca kamp sandalyesi satın almalarınız da kılıfın değiştirilebilir özelliğinde olması sizin için pozitif bir özellik olacaktır. Ayrıca kolay çıkabilen bir kumaş sayesinde kirlediği vakit, rahatlıkla söküp yıkayabileceğiniz şekilde tasarlanmış olması pratik olması açısından artı bir özelliktir. Su geçirmemesi veya su tutmaması da kumaş için tercih edilebilir özelliklerden bir tanesi olmalıdır.

Ayaklarında plastik Taban olması; Genellikle kamp sandalyesi en çok deforme olan kısmı ayak uçlarıdır. Zemine basan kısmın plastik uçlu olması kamp sandalyesinin zorlu zemin koşulara rahatlıkla dayanacağı ve yıpranmanın en az olacağı anlamına gelir.

Özellikle balıkçılar veya su üzerinde kamp sandalyesi ile oturmayı seven kişiler için su ve suyun içinde bulunan çakıl taşları ve kumlar uçları metal olan kamp sandalyesinin aşınmasına yol açabilir. Bundan kaynaklı olarak plastik uçlar her zaman artı bir koruma sağlayacaktır.

Fermuarlı bir kılıf; En çok tercih edilen özelliklerden bir tanesi de kamp sandalyesinin özel kılıfı veya fermuarlı bir çantası olmasıdır. Aracınız da veya evinizde saklamak için düzenli bir şekilde istediğiniz yere koyabileceğiniz bir rahatlık sağlar. Kamp sandalyesi kılıflarının bazıları ise fermuarlı değil de ip ile kapatılır olması aslında negatif bir özelliktir. Kamp sandalyesini kılıfa koyacağınız vakit ipe takılması ya kamp sandalyesi kılıfına zarar verme olasılığı ya da doğrudan kamp sandalyesine zarar verme olasılığı yüksektir.

Pratik Kurulmalı; Kamp yaptığınız yerde zamandan ve ekstra zahmetten kurtulmak için kesinlikle kamp sandalyesini kılıfından kolayca çıkartıp kolayca kurmanız gerekmektedir. Kamp sandalyesi özelliklerinden en önemli olanı kolay kurulumudur. Bu şekilde zahmetsiz bir rahatlık gelecektir.

Aynı şekilde kamp sandalyesini geri katlarken de kolay ve pratik şekilde yapılmasına önem vermelisiniz. Çünkü acil durumlarda veya ani bir yağış durumunda kamp sandalyesini kolayca katlayıp kılıfına veya çantasına yerleştirmelisiniz.

Hafif Olmalıdır; pratik taşıma ve kurulum açısından hafif olması, maksimum 1.5 kg ağırlığında olması tercih etmeniz için bir etken olmalıdır. Zira kamp sandalyesi hafif olması ile aracınız dan uzak bir yere taşınması söz konusu olduğunda kolaylık sağlamalıdır. Ayrıca evinizde veya aracınız da yük tasarrufu yapabilirsiniz.

Özelliklerinin birçoğu fiyat performans açısından sizlere kriter oluşturacak nitelikte özelliklerdir. Bu sayede aldığınız üründen memnun kalarak olası bir kampınız da iyi ki bu kamp sandalyesini tercih ettim demeniz sizi mutlu edecek, keyifli vakitler geçirmenize yardımcı olacaktır.

Kamp Sandalyesi Çeşitleri

Genellikle ortam koşullarına uygun olacak şekilde 4 çeşit kamp sandalyesi türü vardır. Bu türler özellikle tercih edilen planlarınıza göre seçilmesi, performans açısından sizlere yarar sağlar. Türlerin birçoğu hali hazırda zorlu şartlara uygun kaliteli malzemelerden yapılmıştır. Şöyle bir göz atmak gerekirse bu çeşitler nelerdir;

Klasik kamp sandalyesi; yüksekliği gayet yeterli olacak şekilde düz bir oturuşa sahip olacağınız ve yerinizden kolaylıkla kalkabileceğiniz en çok tercih edilen türlerdendir. Genlikle balıkçılar tarafından kullanılır gayet pratik ve kaliteli ürünlerdir.

Alçak Kamp Sandalyesi; bu çeşitlilik genellikle kumlu ve kötü zeminler için tercih edilir. Pratik olmasının yanında kapladığı yer açısından da gayet uygundur. Daha çok deniz tatilcilerinin tercih ettiği bir türdür. Şezlong olarak kullanımı uygudur.

Kepçe kamp sandalyesi; bu tür kamp sandalyesinde genellikle arka yaslanma ve kol dayama alanları yoktur. Pratiktir kolay katlanabilir. Genellikle piknik için kullanılır. Geniş aileler için kapladığı az yerden ötürü tercih edilir.

Üç ayaklı kamp sandalyesi; pratik kullanımı ve kapladığı az alan sayesinde en çok tercih edilen kamp sandalyesidir. Hafif ve kapladığı yer açısından en kolay olanı bu türdür. Dört ayaklılara nazaran daha hafiftir. Kullanışlı olması açısından hemen hemen tüm zeminler de kullanılabilir. Ayrıca fiyat olarak da en uygun kamp sandalyesidir.

Kamp sandalyesi yaşam alanlarınız dışında, hemen hemen her yerde pratik ve kullanışlı olmasından dolayı herkesim tarafından tercih edilir. Kullanışlı olması, pratik ve katlanabilir olması, az yer kaplaması, hafif olması gibi özellikleri sayesinde doğada rahat bir ortamda, bazen bir piknikte, bazen ise bir balık avında gayet fiyat performans açısından kullanışlı ürünlerden bir tanesidir.

Bir diğer kriteriniz ise kamp sandalyesi seçiminizde mutlaka kol dayama kısmından bir bardaklık olmasıdır. Bu özelliği sayesinde bir masaya veya bir platforma ihtiyacınız olmadan yanınızda getirdiğiniz içeceği keyifle yudumlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir